După ce primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că la o grădiniță din Capitală „se percep taxe lunare exagerate, dar ani de zile nu se fac reparații, iar părinții achită 1400 de lei pe lună”, mai mulți părinți care își duc copiii la această instituție preșcolară au reacționat pe Facebook.

Unii dintre ei confirmă spusele edilului, în timp ce alții spun că au scris scrisori autorităților, care însă nu au acționat, scrie AGORA.md.

„Sunt grădinițe care se transmit prin moștenire. Vorbesc de grădinița nr 199. Vă rog să faceți un control. Se percep taxe lunare exagerate, dar ani de zile nu se fac reparații. Părinții achită 1400 de lei pe lună. Dacă ne referim la cât investește municipalitatea în sector nu ne ridicăm la suma care se colectează la această instituție”, a spus primarul general interimar.

Mai jos reproducem mai multe mărturii ale părinților care au intrat în contact cu grădinița:

 

Ruslan Codreanu a cerut o analiză amplă a acestui caz și un raport privind activitatea grupelor private în grădinițele din Chișinău.

Citește și: Afaceri transmise prin moștenire la grădinița „Lăstăraș” din Capitală: 1400 de lei, taxa lunară achitată de părinți

Distribuie articolul: