Unele dintre cele mai frecvente reclame la TV sunt dedicate deodorantelor, transpirația fiind o problemă de care vor să scape mulți, mai ales persoanele publice. Nu cu mult timp în urmă, vă spuneam că politicieni bine cunoscuți în toată lumea au recurs la botox ca să pună capăt transpirației. Creatoarea de produse cosmetice naturiste, Carolina Portarescu, susține că e greșit să intervenim agresiv sau radical în procesele naturale. Nu trebuie să luptăm cu transpirația, ci cu mirosul provocat de aceasta, iar lupta trebuie să înceapă cu alimentația.

„Nu zic să ne facem cu toții vegetarieni, dar cei cu probleme de transpirație în exces ar trebui să renunțe cel puțin la carnea roșie – unul dintre principalele alimente, care provoacă mirosul neplăcut al transpirației. Se recomandă introducerea în alimentație a plantelor verzi, în special a celor aromate, cum este pătrunjelul sau bazilicul. Cofeina și fumatul, cantitatea mică de lichide consumate în timpul zilei, fonul hormonal dezechilibrat sau caracterul emotiv al persoanei servesc drept alte cauze pentru mirosul neplăcut al transpirației.”

Blocarea porilor cu deodorante care promit protecție 24 de ore din 24 nu este cea mai bună opțiune.

„Pielea este cel mai mare organ și procesul de transpirație este unul necesar, căci se elimină toxinele. Blocarea porilor dă peste cap acest proces natural. Ca rezultat, se mai dereglează și procesul de reglare a temperaturii corpului.”

Pe lângă faptul că se blochează porii, mai apare și problema unui amestec toxic de substanțe, prezente în deodorante și alte produse de îngrijire.

„Zilnic, prin folosirea deodorantelor cu substanțe toxice, acestea pătrund în fluxul sangvin și pot cauza iritații, dermatite, alergii și alte consecințe vizibile peste ani. Dezechilibrul hormonal, pubertatea timpurie, probabilitatea crescuta de cancer și toxicitatea organelor, acumularea sărurilor de aluminiu în sistemul nervos și creier, sunt efecte demonstrate deja. Utilizarea clorhidratului de aluminiu, a parabenilor, a triclosanului și a substanței methylisothiazolinone în deodorante, face din acestea un amestec  dubios de substanțe care sub nicio formă nu trebuie sa ajungă în organism.”

Doar deodorantele naturale nu intervin în procesul natural de transpirație, împiedicând mai mult dezvoltarea bacteriilor ce cauzează mirosul. Atenție însă la ce găsiți pe piață. Unii producători induc în eroare consumatorii.

„Se creează intenționat o confuzie între varianta sintetica (nenaturala) de piatră de alaun – Ammonium Alum și cea naturală – Potassium Alum. Varianta naturală (Potassium Alum) nu blochează porii, este antibacterian și astringent. Nu împiedică procesul natural de transpiratie, corpul eliminând toxinele.”

Carolina Portarescu este creatoare de produse cosmetice naturiste, inclusiv de deodorante. Ultimele au o formulă complexă, conțin pudra de Potassium Alum, pudra de rădăcină de arrow, unt de shea, uleiuri de cocos și muștar precum și o serie de uleiuri esențiale care au ca rol împiedicarea dezvoltării bacteriilor cauzatoare de miros neplacut.

Vezi și:  A moștenit o piele sensibilă, de aceea creează produse cosmetice cu mâna ei

Distribuie articolul: