Mulți turiști entuziaști postează pe rețelele de socializare nu doar fotografii din vacanță, ci și imagini ale pașapoartelor sau biletelor care le deschid porțile prin lumea largă. Atenție, însă! De informațiile pe care le dezvăluiți pot profita și persoane care va vor răul.

Din același motiv nu este deloc indicat să postăți pe Internet și alte date personale, cum ar fi adresă de domiciliu. Pornind de la un bilet de avion, un reporter a vrut să vadă câte informații poate obține folosind inclusiv codul de bare bidimensional localizat în partea de jos. Și nu au fost deloc puține, scrie The Independent.

bilet Steve Hu de la iflyflat.com s-a logat cu asemenea date extrase dintr-o fotografie la Delta Airlines și a obținut astfel acces la contul personal. De acolo a scos diverse detalii, cum ar fi numele celui în cauza, dar și itinerariul, orele de plecare și de sosire, locul în avion, modul de plată, data la care a fost cumpărat biletul sau ultimele 4 cifre ale cardului bancar utilizat.

Mai mult, specialiștii în informatică spun că nu este greu să obții informații dintr-o astfel de fotografie chiar dacă acoperi parțial biletul de călătorie.

Așa că dacă insistați să va lăudați cu locurile prin care va plimbați, folosiți doar imagini cu voi înșivă stând la marginea piscinei cu un pahar în mână, fără bilete însă…

SURSA