Dacă nu ai timp pentru a frecventa sala de forță, trezește-te mai devreme și, fără să te scoli din pat repetă exercițiile de mai jos. 

1. Vor lucra mușchii fesieri.
Stai culcată pe spate, flexează un picior, iar celălalt întinde-l vertical. La expirație, ridică ușor bazinul în sus, încordează mușchii fesieri, la inspirație revino la poziția inițială. Repetă exercițiul de 15 ori , pentru fiecare picior.

2. Exercițiu pentru mușchii spatelui și mușchii fesieri.
Stai culcată pe spate, ridică mâinile înainte, încordează mușchii abdominali. La expirație, ridică mâinile, pieptul și ambele picioare. Reține corpul în această poziție câteva secunde, inpiră și revino în poziția inițială. Repetă exercițiul de 2 ori, câte 12.

3. Mușchii abdominali.

Rămâi culcată pe spate, strânge o pernă între genunchi, iar mâinile întinde-le de-a lungul corpului. Între șold și coapsă să fie un unghi drept. La expirație, întinde genunchii drepți și revino în poziția inițială. Repetă exercițiul de 2 ori a câte 20.

4. Mușchii picioarelor. 
Schimbă poziția –  culcăte pe o parte, flexează piciorul de jos, iar cel de sus ține-l drept. Ridică la expirație piciorul de sus, iar la inspirație lasă-l în jos. Repetă de 40 de ori exercițiul pentru fiecare picior.

5. Extinderea pentru toate grupele de mușchi.
Stai așezată, ține picioarele în cruce, cu mâna stângă sprijină-te de suprafața patului, iar mâna dreaptă îndreapt-o spre stânga și reține poziția timp de 30 de secunde. Respiră adânc. Repetă exercițiul câte 2 ori pentru fiecare parte.

Distribuie articolul: