Sunt faimoși, câștigă sume imense și se bucură de vieți de lux. Totuși, multe celebrități au cunoscut și latura sărăciei, înainte de a călca pe drumul glorios. Știu ce înseamnă sau încearcă să îi înțeleagă pe cei care duc lipsuri de multe lucruri. De aceea, atunci când au ocazia investesc în sănătate, în crearea unor locuri de trai mai bune, în învățământ etc. Vă prezentăm unele vedete cărora le pasă de soarta celor din jur și nu sunt indiferenți la necesitățile oamenilor.

Rihanna

Spre deosebire de multe vedete, renumita cântăreață nu numai că donează bani pentru caritate, ci și dedică timp și efort pentru a ajuta pe alții. În 2017, ea a primit Premiul Umanitar al Universității Harvard în nominalizarea „Filantropul Anului” datorită Clara Lionel Foundation, înființată în 2012. Fundația este numită după numele bunicii și bunicului vedetei și colectează fonduri pentru combaterea cancerului. De asemenea, organizația ajută în mod activ copiii din țările sărace să beneficieze de educație în SUA: această activitate este extrem de importantă în opinia Rihannei, tot ea, discutând problemele accesibilității educației pentru oamenii din țările lumii a treia chiar cu politicieni proeminenți, precum Emmanuel Macron. De asemenea, artista participă în mod regulat la balul de caritate Diamond Ball.

George și Amal Clooney

După nuntă și nașterea copilului, George Clooney s-a implicat mai activ în acțiuni de caritate, acordând o atenție mai mare organizației Clooney Foundation for Justice. Vara trecută a devenit cunoscut faptul că actorul a cheltuit 2,25 milioane $ pentru sprijinirea școlilor din Liban, astfel încât copiii din familiile de refugiați sirieni să poată beneficia de educație acolo și astfel să se protejeze de influența propagandei extremiste. „Nu ne putem permite să pierdem o întreagă generație doar pentru că nu erau suficient de norocoși și s-au născut într-un moment nepotrivit și într-un loc necorespunzător. Mii de tineri sirieni riscă să nu devină niciodată parte integrantă a societății noastre. Educația școlară îi va ajuta să-și schimbe viața”, a spus Clooney. Câteva luni mai târziu, actorul a trimis 1 milion de $ la Southern Poverty Law Center pentru combaterea manifestărilor de intoleranță rasială.

Beyonce

Este una dintre cele mai vestite celebrități din prezent și asta nu doar din motiv că lansează piese și videoclipuri care devin hituri, ci este cunoscută și datorită faptului că mereu este dornică de a-i ajuta pe cei care au nevoie de o mână de ajutor. Este susținătoare a mai multor proiecte caritabile, precum PETA – o organizație care protejează animalele, dar cea mai importantă dintre ele este fundația BeyGOOD, fondată de Beyonce în 2013. Misiunea acesteia este de a ajuta persoanele fără adăpost din întreaga lume și de a oferi oportunități pentru fetele din familii dezavantajate să beneficieze de educație. Având o  poziție activă și dând dovadă de generozitate, celebrul portal DoSomething.org a clasat-o pe Beyonce pe primul loc în rândul vedetelor, la fel, implicate în caritate. Este remarcant și faptul că interpreta încearcă, de asemenea, să stabilească contacte cu organizații caritabile din diferite țări ale lumii atunci când merge în turnee, în același timp studiază problemele oamenilor obișnuiți din țara sau orașul în care se află.

Selena Gomez

Cântăreața Selena Gomez se implică în activități de caritate, de îndată cei se oferă o astfel de oportunitate: ea este sponsorul cercetărilor privind tratamentul bolilor autoimune – lupus, de care ea însăși este afectată. În plus, artista este reprezentant al UNICEF și călătorește periodic în Africa și Orientul Mijlociu pentru a găsi sponsori care i-ar ajuta pe oamenii nevoiași. Un gest care nu putea fi trecut cu vederea este recenta decizie a Selenei Gomez de a transfera o sumă, egală cu onorariul dublu, la ceea ce primit pentru filmarea în filmul lui Woody Allen „A Rainy Day în New York“, în conturile a trei organizații de caritate – TIME’S UP, The LGBT Center și RAINN. A luat această decizie după ce Woody Allen a fost acuzat de hărțuire sexuală.

Madonna

Poziția civică activă a Madonnei se cunoaște de foarte mult timp. Dacă personalitatea reginei pop poate fi tratată diferit, ceea ce ea face ca binefăcător merită un mare respect. Începând cu anii 1990, a sprijinit în mod activ diverse fonduri, cu sume generoase. Acum câțiva ani a început să ajute țara africană Malawi prin înființarea Fundației „Malawi Revival”. Într-o stare în care nivelul de educație este catastrofic scăzut, datorită ajutorului financiar al Mdonnei au fost deschise 15 școli. Curios e că ea nu s-a limitat la transferul de bani, ci însăși vizitează periodic țara pentru a verifica funcționarea școlilor, asta ca să nu irosească banii în vânt.

Elton John

Se consideră că unul dintre cei mai generoși binefăcători printre vedetele până acum este Elton John. El se află în fruntea listei de celebrități, elaborate de The Sunday Times Giving List, muzicianul donând 34300000 £ pentru combaterea SIDA și discriminarea împotriva minorităților sexuale – această sumă este mai mare de 12% din toate fondurile Elton John. Și, totuși, nu a intenționat să se oprească aici. În 2016, muzicianul a anunțat că va da cea mai mare parte din avere nu copiilor săi, ci organizațiileor caritabile. „Desigur, vreau ca băieții mei să nu ducă lipsă de nimic, dar să-i condamn la o viață în care totul li se oferă pe „lingura de argint” înseamnă a distruge totul cu propriile lor mâini”, a menționat cântărețul.

Citește și: Valentina Nafornița despre Gala Generozității: „Cu mare drag mă implic în acțiuni de caritate”