EA aduce soarele pe chipul femeilor și nu doar! Anastasia Cherdivară crede că „Un cosmetolog are puterea de a tămădui nu doar tenul, dar și sufletul”. Într-o discuție mai lungă pentru un interviu, am reușit să o descoasem și despre procedurile recomandate în acest sezon, dar și referitor la greșelile pe care le facem frecvent în îngrijirea tenului. Prinde mai jos câteva sfaturi esențiale pentru un ten îngrijit, luminos și plin de vitalitate.

E primăvară – hidratăm și revitalizăm!

„Pentru perioada de primăvară se recomandă tratamentele cosmetice de hidratare și revitalizare a tenului. Ridurile, lipsa oxigenării și deshidratarea după perioada rece a anului, pot fi rezolvate prin intermediul tratamentelor cosmetice minim invazive si non-invazive. În lista acestor tratamente se numără: îmbogățirea cu acid hialuronic, peptide, alge marine, cocktailuri de vitamine, etc.

Sunt binevenite tratamentele cu Oxigen Hiperbaric, Mezoterapia Virtuală, Liftingul facial cu radiofrecvenți, cât și masajului cosmetic și celui de drenaj limfatic.

Din cauza razelor ultraviolete sporite, a vântului și altor alergeni din aceasta perioadă a anului, nu se recomandă sub nici o formă tratamentele de tip Peeling chimic, deoarece acesta expun tenul riscului de hiperpigmentare.”

Cu toții facem greșeli – important e să nu le repetăm constant

„O greșeală destul de des întâlnită este folosirea produselor cosmetice nepotrivite. Fiecare ten își are propriile necesități și trebuie îngrijit într-un mod anume. O îngrijire incorectă poate cauza diverse neplăceri simple precum iritațiile sau grave, cum ar fi acneea, deshidratarea excesivă, dermatita sau cuperoza.

O altă greșeală ar fi nedemachierea zilnică, lipsa cremei cu factor de protecție (SPF), stoarcerea necorespunzătoare a coșurilor și atingerea feței cu mâna, duc la traumatizarea pielii, apariția petelor, inflamațiile locale sau chiar infecții.

Însă cea mai frecventă greșeală ce își arată din plin semnele pe față, este un mod nesănătos de viață. Obiceiurile precum mesele neregulate și luate în fugă, fumatul, alcoolul și un regim instabil de somn, au un efect extrem de neplăcut asupra pielii. Ele pot declanșa procesele de îmbătrânire timpurie a pielii și apariția ridurilor. Din acest considerent se recomandă un somn de cel puțin 8 ore pe zi, alimentație corectă bogată în vitamine și aportul zilnic de apă.

Dar după părerea mea, greșeala cea mai mare este adresarea întârziată la cosmetolog. Consultarea unui cosmetolog la o vârstă mai tânără vă va ajuta să mențineți un ten sănătos și va încetini procesele de îmbătrânire, decât atunci când procesele au fost deja declanșate.”

Grija pentru ten se întâmplă zi de zi, acasă!

„Primul și cel mai important sfat este curățarea zilnică a tenului, acesta trebuie curățat de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Pentru ca această rutină să se desfășoare în siguranță, vor fi folosite demachiantul și loțiunea tonică, speciale pentru fiecare tip de ten.

Pe lângă regulile de bază, ar fi binevenit un gommage exfoliant cu particule fine, efectuându-se 1-2 ori pe săptămână. Acest lucru va ajuta să eliberăm stratul de molecule moarte și impurități.

Următorul pas pentru prevenirea prematură a apariției ridurilor și a descuamării pielii este hidratarea. Aceasta se face prin folosirea produselor cosmetice puternic hidratante.

Și în final, obligatoriu trebuie să aplicăm o cremă de protecție cu 30/50+. Deși acest produs este necesar pe tot parcursul anului, în special primăvara. Nici o ieșire din casă nu trebuie să fie fără aplicarea acestei creme!

Produsele folosite acasă zilnic au un rol foarte important în sănătatea tenului și menținerea rezultatelor obținute în urma tratamentului facial la cabinet. De asemenea nu uităm să consumăm cât mai multă apă, fructe și legume!”, ne recomandă Anastasia Cherdivară, cosmetolog

Foto: Arhivă personală