Despre femei nevoite să se căsătorească cu parteneri nedoriți sau chiar cu animale am mai auzit, dar despre nunți ogranizate de către parteneri cu sine înșiși, am auzit mai puțin. Grace Gelder, de exemplu, este locuitoare a Marii Britanii și recent și-a organziat o nuntă doar pentru ea. Potrivit „The Guardian”, la ceremonia tinerei au fost invitați chiar și oaspeți: 50 la număr!

Grace Gelder n-a stat să caute ani de-a rândul partenerul ideal pentru a se căsători, așa că propria persoană s-a dovedit a fi cea mai potrivită candidatură. Tânăra „mireasă” a luat decizia de a-și organiza o nuntă cu ea însăși!

Acum jumătate de an, Grace și-a făcut o cerere în căsătorie pe o bancă dintr-un parc londonez, iar pentru acest eveniment, s-a pregătit foarte serios: și-a cumpărat o rochie albă vintage și un inel pe care și-a inscripționat jurământul și declarația de dragoste față de propria persoană. 

Cel mai surprinzător detaliu din această situație, însă, este faptul că părinții fetei n-au avut nimic împotriva acestei „comuniuni”, atunci când au aflat că fiica lor se căsătorește cu ea însăși! „Părinții mi-au zis că atâta timp cât decizia asta mă face fericită, nu au nimic împotrivă. Ei au acceptat firea mea trăsnită și natura caracterului meu. Atunci când le-am spus prietenilor despre decizia mea, unii s-au gândit că-mi fac o declarație de iubire și că sunt narcisistă, însă am obținut susținerea lor”, mărturisește Grace Gelder, pentru publicația theguardian.com.

„Știu că nu este o căsnicie legală, dar mi se pare emoționantă. Mi-am luat un angajament față de mine însămi. Un prieten care se ocupă de astfel de ceremonii a acceptat să mă căsătorească. Au fost în jur de 50 de persoane, toate apropiate mie”, mai spune tânăra.

Fotograf de profesie, aceasta a relatat presei că după şase ani în care a fost singură, a reuşit să-şi creeze o relaţie foarte specială cu ea însăşi, lucru pe care i-ar fi greu să îl realizeze şi cu altă persoană.

În ultimii șase ani, tânăra nu a avut vreo relație cu niciun bărbat, așa că nunta cu sine însăși a fost unica soluție pentru a pune punct acestei situații. Cu toate acestea, Grace nu exclude că s-ar putea îndrăgosti de un bărbat în viitor, asta, însă, doar cu condiția ca viitoarea candidatură să fie una potrivită. 

Grace Gelder s-a căsătorit cu sine însăși, însă ceremonia pe care a organizat-o în prezența celor 50 de oaspeți nu are nicio putere juridică. Atunci când a venit momentul sărutului conjugal al ceremoniei, tânăra spune că a folosit o oglindă…

Foto: Grace Gelder, The Guardian

Distribuie articolul: