Poezia „Îndemn la luptă”, a lui Radu Gyr, se potrivește perfect pentru povestea acestei britanice. Ajunsă la vârsta de 71 de ani, a susținut examenele finale și se poate mândri cu titlul de cea mai vârstnică britanică din balet.

Femeia de 71 de ani își amintește cum strângea încă în copilărie bani pentru a merge să studieze baletul, însă familia nu i-a putut oferi o asemenea posibilitate.

În realitate, Doreen Pechey a început să se preocupe de balet încă acum 10 ani. A munci mult în tot acest răstimp, iar totul a pornit după ce și-a vizitat nepoata în Canada, aceasta fiind angajată în calitate de profesoară de balet. Anii de antrenamente au ajutat-o să slăbească cu tocmai 8 mărimi și să se simtă extrem de bine, indiferent de aceea că anterior i s-a protezat genunchiul.

Pensionara a reușit abia acum să susțină examenele finale, de nivelul VI, la Royal Academy of Dance și astfel să devină balerină cu „acte în regulă”.

„Sunt foarte fericită de faptul că am susținut exmenul. Am muncit mult pentru asta și am fost chiar uimită când mi s-a spus că sunt cea mai vârstnică dintre toate balerinele ajunse la acest examen”, spune femeia.

Admirați și voi performanța ei!

Foto: captură video

Distribuie articolul: