A mai rămas puțin din luna noiembrie a acestei toamnei. Pentru un sfârșit de toamnă 2022 cât mai frumos recomandăm să mergeți la teatru. Și nu la orice teatru, dar la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, care anunță câteva spectacole, inclusiv premiere.

Astfel, recomandăm să nu ratați ultimele spectacole din această toamnă la Teatrul Național Eugene Ionesco! Notați-vă data spectacolelor în agendă.

Pe data de 25 noiembrie, ora 18.30 are loc premiera spectacolului „Funia”. Este vorba de un spectacol actual, modern, cu actori tineri, despre tineri și pentru tineri! Autorul piesei este scriitorul britanic Patrick HAMILTON. Regia și adaptarea scenică aparține lui Sergiu CHIRIAC. Genul spectacolului e criminal, detectiv și comedie neagră. Se recomandă publicului de +15 ani.

Spectacolul este o adaptare după piesa  „Funia” a autorului englez Patrick Hamilton. Tot în baza acestui text a fost făcut renumitul film „ROPE” în regia lui Alfred Hitchcock. Acțiunea piesei se desfășoară într-un apartament de lux din New York. Doi tineri îl omoară pe prietenul și colegul lor de facultate, David Kentley. De ce? Pentru senzație. Brandan și Phillip decid să ascundă cadavrul într-o ladă și organizează o petrecere chiar în apartamentul în care s-a petrecut crima. Această ladă va servi drept masă pentru sărbătoare. Printre invitați este tatăl lui David, mătușa lui, logodnica lui, colegul lor de facultate, Keneth și cireașa de pe tort este profesorul lor de filosofie, Rupert Cadell. El este cel care … Pentru a afla ce se va întâmpla în continuare, vă invităm la spectacol 😉

Una din problemele de bază în acest text este dezmățul, egoismul, lipsa de responsabilitate, de empatie a generației tinere, modul sălbatic prin care își apără drepturile, călcând pe drepturile și capetele altor oameni.

Echipa artistică:

Regia/Traducerea/Adaptarea scenică și selecția muzicală – Sergiu CHIRIAC

Scenografia: Deonis COSISCEAN

Costume: Inga BOTNARIUC

 Distribuția:

David Kentley – Silviu BOINCEANU

Brandan Show – Maxim CHIRIAC

Phillip Morgan – Iurie PASCAR

Keneth Lowrence – Petru DRAGANCEA

Janet Walker – Valeria GARȚAN

Mrs. Wilson – Doina ARVAT

Mr. Henry Kentley – Laurențiu VUTCĂRĂU

Mrs. Anita Atwat – Natalia PRODAN

Rupert Cadell – Anatol GUZIC

 

Biletele pot fi cumpărate pe site-ul iticket.md.

 

 

Pe data de 26  noiembrie, ora 18.30 ești așteptat la spectacolul „Arta convețuirii”, piesă scrisă de Yasmina Reza.

Spectacolul a fost regizat de Petru Vutcărău. Se recomandă publicului de +16 ani.

 Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

În distribuția spectacolului joacă actorii:

Veronique VALLON –  Doina ARVAT

Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU

Annette REILLE – Natalia PRODAN

Alain REILLE – Anatol GUZIC

Durata spectacolului e de 120 minute, fără pauză.

Biletele pot fi cumpărate pe site-ul iticket.md.

 

 

Pe data de 27 noiembrie, ora 17.30, ești așteptat la spectacolul „Fiți sănătos, domnule!”, piesă scrisă de Piere CHESNOT.

Genul spectacolului e comedie. Spectacolul se recomandă publicului de +16 ani. Regia spectacolului aparține regizorului Petru Vutcărău.

Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. O menajeră pe cât de inocentă pe atât de hilară, o tânără văduvă care se bucură repede, o fiică căsătorită cu un ginere fals, un vecin care vrea să profite de situație pentru a-și mări apartamentul, un antreprenor de pompe funebre enervat și un bancher sunt toate personaje cinice și amuzante care fac un cerc vesel și interesat în jurul unui sicriu care încă nu a fost închis… cu un mort… care nu este chiar atât de mort!

Distribuţia
Louise (menajeră) – Iulia BORDEIANU
Profesorul Michelle Garron (chirurg) – Stanislav COTROBAI
Loudovic Mericourt (om de afaceri) – Silviu BOINCEANU
Lucy Mericourt ( fiica primei soții a lui Boissiere) – Valeria GARȚAN
Vivian Boissiere ( a doua soție a lui Boissiere) – Doina ARVAT
Monsieur Atropos (reprezentantul pompelor funerare) – Anatol GUZIC
Marechal (bancher) – Maxim CHIRIAC

Biletele pot fi cumpărate pe site-ul iticket.md.