Dacă e prea frig afară, zăpada nu se ține, iar piciul tău arde de nerăbdare să aibă un omuleț de nea – e timpul pentru puțină creativitate! Fie albi sau coloraţi, oamenii de zăpadă realizaţi manual sunt pe cât de frumoşi, pe atât de amuzanţi, astfel încât nu vom rezista tentaţiei de a face unul. 

Dacă îl facem din zăpadă, nu-l putem păstra la nesfârşit, însă dacă îl vom confecţiona din material textil mai precis dintr-o şosetă, atunci îl vom avea aproape mult timp. Folosind câteva materiale pe care le avem prin casă şi cu puţină îndemânare putem confecţiona cu uşurinţă un om de zăpadă vesel şi plin de farmec.

Tot ce ne trebuie este o şosetă albă, ac, aţă, foarfecă, lipici, orez, nasturi şi o fâşie de material textil. Pentru început tăiem şoseta în zona călcâiului după care o întoarcem pe dos şi facem un nod strâns la unul din capete. O întoarcem pe faţă şi o umplem cu orez iar la final o asiguram cu aţă pentru a nu risipi orezul din ea. Acesta va fi corpul omului de zăpadă pe care îl vom aplatiza la mijloc şi îl vom strânge cu un alt fir de aţă.

showman

În acel loc vom lega o fâşie de material textil care va avea rol de fular. Pe capul omului de zăpadă vom pune partea cealaltă a şosetei pe care o vom rula de câteva ori la margini. Din mărgele îi vom lipi ochi şi gura iar pe piept îi vom ataşa câţiva nasturi.

Acum este momentul să privim rezultatul final şi să ne bucurăm de omul nostru de zăpadă.

Sursa: LiveBiz.ro

Distribuie articolul: