Ieri am descoperit pe o hârtie albă fraze pe care le parcurgeam în grabă. Fraze cu puține cuvinte de legătură. Fraze binecuvântate la așteptări de aproape 3 ani, în care trebuia să adun experiență și dor. Dor pe care îl parcurg în grabă, omorându-l. Pentru că știu că deja nu mai există. L-am epuizat cu atâtea telefoane. Nu mai simt că mi-i dor și nu mai controlez starea prin retur-uri. E bine învinsă după acești 3 ani, fără câteva luni de vară și de toamnă.

De azi, ignor pasiunea zilnică cu care îmi respectam frecvența. Nu mă mai trezesc cu creionul cu care să bifez în calendar încă o zi . Mă trezesc cu geamul deschis, cu un volum vechi pe masă, cu desene animate non-stop și cu un copil care se joacă cu atâta pasiune, încât pot ține internetul pe rochia mea de vară mai mult de 30 minute. Eu am descoperit o altă dispoziție care îmi dă fericire. Nu mai caut agende din 2007 sau 2008. Fiecare își are tipul său de fericire în care trăiește. Ne regăsim doar în momentul în care îmbrăcăm pijamalele. Și aici, de alfel, suntem diferiți. Fiindcă tu ai putea să nu dormi în pijama!

Într-un alt colț de casă (de vis-a-vis) sigilată locuiește o batrânică care cu siguranță și-ar redacta trecutul dacă ar fi în stare. Ea îmi reamintește că fericirea poate fi comparata cu un proces firesc ce are loc în fiecare casa. Spălatul albiturilor lasă o astfel de impresie. Când le speli în ape ca să le calmezi praful, le usuci la un soare cu dinți, ca să nu se usuce de-a binelea. Le așezi la loc asumându-ți răbdare, fiindcă e cel mai migălos obicei.
Și iată fericirea care nu poate fi lăsată intactă. Fericirea de a lipi corpul pe albituri curate și reci. Păcat că mâine seara senzația va fi cea de a doua zi, fiindcă fericirea se regăsește în minute și plăceri. Nu uitați cel mai important detaliu: toate depind de calitatea albiturilor. Toate depind de un detaliu despre care mi-a vorbit bătrânica — are sau nu are stofă fericirea ta?

ps: O batrânică plină de expresie și rafinament, până la vârful genelor de care are grijă chiar și la batrânețe. Rochii cu miros de anii 1978 și amintiri despre bărbați, de care mi-a vorbit cu atâta pasiune, încât absorbea starea din nou. Irezistibil de lentă în acțiuni, fiindcă așa se cuvine unei domnișoare, spune ea. În celălalt editorial vreau să îți dezvalui pleiada de relații care o domină și astăzi cu pasiune pe batrânica de vis-a-vis.

Distribuie articolul: