Epilarea acasă poate fi la fel de reușita că aceea de la un salon profesionist, însă pentru ca totul să iasă bine trebuie să ții cont de câteva reguli. Este bine de știut că o epilare impecabilă nu ține doar de îndemânare, ci și de respectarea câtorva reguli simple, care te ajută să obții cele mai bune rezultate.

Alege metoda de epilare potrivită pentru tine

Ceara caldă este una dintre cele mai populare metode de epilare, însă această nu este potrivită pentru toate femeile. Dacă ai pielea sensibilă sau predispusă la înroșire, cu siguranță ai observat micile iritații cu care te alegi după fiecare epilare. Iar cremă depilatoare este cu atât mai periculoasă pentru o piele sensibilă, întrucât te poți alege cu arsuri sau semne inestetice. O soluție potrivită pentru orice tip de piele este epilatorul, care te ajută să scapi rapid de firele nedorite de păr și să întreții rezultatele. Dacă ții cont și de faptul că acum există și astfel de epilatoare fără durere, dotate cu sisteme de masare a pielii și cu pensete care smulg și firele aproape invizibile, nu ai niciun motiv să mai apelezi la cosmeticiană. După cum vezi, epilatoarele pe care le găsești acum sunt ideale atât pentru eliminarea părului de pe picioare, dar și din zonele sensibile, cum ar fi subrațul sau zonă inghinală.

Citește și: Epilarea cu ață – simplu și fără efecte alergice mari (Video)

Alege o cremă specială pentru râs, și nu gelul de dus obișnuit

Dacă preferi să te razi cu lamă, atunci ai nevoie de un gel special pentru epilare, care să favorizeze alunecarea lamei, să protejeze și să hidrateze pielea și să prevină apariția iritațiilor sau a sângerărilor. Gelul de dus, deși este o soluție la îndemână, nu este cel mai indicat produs de folosit la epilarea cu lamă. Se găsesc în comerț numeroase creme sau geluri de râs eficiente, cu arome plăcute, care să îți protejeze pielea. De asemenea, o greșeală pe care o comit multe femei atunci când sunt în criză de timp este să folosească lamă de ras pe pielea uscată. În momentul în care lamă alunecă pe piele, nu numai că taie firul de păr, dar și exfoliază stratul superficial de piele. Să folosești lamă pe pielea uscată este cea mai scurtă cale spre iritații grave și o piele descuamata, care arată inestetic.

Nu te epila în acea perioadă a lunii

Înainte de menstruație, pielea este mai sensibilă, iar țesuturile mai puternic vascularizate. De aceea, ești mai predispusă la sângerări sau iritații, iar epilarea cu ceară sau cu aparatul de epilat poate devenit insuportabilă, din cauza durerii. Perioadă recomandată pentru epilare este în timpul ovulației, adică la 10-14 zile de la începutul ciclului menstrual. De altfel, această regulă este una recomandată și de cosmeticiene, așa că, dacă ții cont de ea, îți va fi mult mai ușor să obții o piele fină fără dureri sau iritații inestetice.

Citește și: Mituri despre epilare – adevărat sau fals?

Exfoliază-ți pielea înainte de fiecare epilare

Exfolierea ar trebui să facă parte din ritualul tău săptămânal de îngrijire a pielii. Prin exfoliere sunt îndepărtate celulele moarte de la suprafața pielii și poți evită astfel creșterea firelor de păr pe sub piele, o problemă inestetică și dificil de rezolvat. Unele femei fac greșeală de a se exfolia după epilare, însă acest lucru favorizează apariția iritațiilor pe pielea sensibilă după depilare. Cel mai bine este să folosești un exfoliant natural, preparat în casă, din zaț de cafea sau zahăr, miere și puțin ulei de cocoș sau ulei de măsline. După epilare, aplică un gel hidratant sau o cremă ușoară, imediat ce pielea s-a uscat și porii s-au închis.

Păstrează o igiena strictă a produselor de epilare

Lamă de râs este cea mai expusă acumulării de bacterii. Odată scoasă din tiplă, această poate fi folosită de 3-7 ori, în funcție de numărul de lame sau de suprafața pe care o epilezi. În momentul în care lamă nu mai este suficient de ascuțită și trebuie să o treci de mai multe ori peste aceeași zonă pentru a obține rezultatul dorit, este timpul să o schimbi. În plus, o lamă uzată acumulează bacterii care pot fi periculoase în contact cu pielea și pot cauza infecții la nivelul rănilor mici de pe corp.

Important și: Ce să faci după epilare cu lama, ca să ai o piele netedă și fină. Rețeta e simplă

SURSA