El poate fi instrumentul prin care vei alunga sau atrage lumea. E ceea ce complementează orice ţinută, reuşind să cheme oameni noi în jurul tău, sau continuă să sperie prima întâlnire, primul sărut şi primul „te vreau!”.

Un parfum greşit este cel ce nu ţi se potriveşte. Există femei aparent indiferente faţă de admiraţia pe care i-o aduce mirosul ei. Invocă nişte argumente tradiţionale, în care este loc doar pentru o explicaţie: renunţaţi la parfumurile pe care le primiţi în dar şi nu vi se potrivesc. Cu acele parfumuri veţi avea o viaţă liniară, fără călătorii imaginare pe care să le prindeţi din priviri.

Îţi imaginezi ce se petrece în capul persoanei care se chinuie să identifice ce miros ai şi ce legătură are acest miros cu trecutul lui? Poate să se frământe ore şi ore în şir, până înţelege cu cine şi unde a trăit această fericire. 

Îi trezeşte o asociere, un sentiment de deja-vu. Iată de ce se frământă până nu identifică din ce amintire vine acel parfum. Şi când identifică — i se taie respiraţia într-o secundă. Vrea neapărat să te întrebe de ce îţi place. Se poate chiar îndrăgosti, fără măcar să-şi fi imaginat asta vreodată. Dacă parfumul s-a armonizat perfect cu tine, nici nu va înţelege de ce se îndrăgostise…

Am impresia că alte femei urmează lecţii pentru a găsi ceea ce li se potriveşte — atât de reuşit îl identifică. „Nu l-am simţit niciodată greşit. Iată de ce trec prin viaţă cu graţie, pe culmi.” — Anume aşa îmi răspunde prietena mea, care a rămas uimită de faptul că nu ştiu ce parfum are. Ştiu doar că se expune pe piaţa selectă la un preţ foarte, foarte… 

Să însemne oare asta că parfumul e unul bun? Da… Fiindcă parfumurile trecute din secol în secol sunt fabricate într-un mod special, se caută de la cele mai selecte petale de trandafir pâna la cel mai bun soare. Ştiaţi că petalele pentru parfum pot fi culese doar 20 de zile pe an? Ele sunt culese înainte ca roua să se evapore. Din trandafirii culeşi în două dimineţi diferite se produc uleiuri cu caracteristici diferite. Un kg de ulei costă în jur de 4000 de euro. Dacă eşti înţeleaptă, poţi găsi aroma ce ţi se potriveşte.

Caută, în parfum, dimineaţa ta, dimineaţa în care se adunau petalele pentru mirosul tău secret şi vei fi fericită. Vei provoca bărbaţi şi vei iluziona femei… dacă vei descoperi parfumul care leagănă încet mirosul tău, amestecându-l cu ocazii şi admiraţie!

Distribuie articolul: