La sfârşit de an cu siguranţă ţi-ai pregătit o listă de lucruri pe care trebuie să le faci pentru anul 2013. Dar pe lângă toate dorinţele pe care le ai, Pentru Ea îţi propune ca în capul listei să stea dorinţa de a scăpa de stres. Probabil că ai să crezi că este imposibil acest lucru, dar potrivit lui Brian Penny un analist bancar din SUA, care a descoperit cea mai mare fraudă bancară din istorie, viaţa fără de stres este posibilă dacă zilnic urmezi 5 paşi. 

1 Îndreaptă-ţi ochii spre cer

Când Penny s-a mutat în Florida, nu ştia foarte bine programul autobuzelor, aşa că a urcat într-un autobuz greşit, de la serviciu către şcoală. Neavând ce face, a luat-o pe jos şi a simţit o picătură de ploaie care l-a atins. S-a uitat în sus, la timp, pentru a vedea cel mai frumos apus de soare. El crede că şirul de evenimente cu ghinion s-a întâmplat cu un motiv – acela de a putea vedea apusul de soare.

2 Râzi la orice, în special de tine

De evenimente neplăcute au parte toţi. Mai degrabă decât a fi cinic cu privire la acestea, bucură-te de toate. Nu poţi schimba tot ceea ce se întâmplă în viaţa ta. Singura diferenţă între o problemă adânc înrădăcinată pe care terapeutul tău o poate descoperi în cinci ani şi o poveste amuzantă pe care ţi-o spun prietenii la o petrecere este percepţia ta.

3 Prefă-te că eşti un super-erou

Superman este invincibil. El nu are niciun motiv să se teamă. Oricine poate acţiona fără teamă. Un adevărat erou acţionează în faţa fricii. Să recunoaştem: nu am fost născuţi cu superputeri, dar asta nu înseamnă că nu putem acţiona ca şi cum am avea. Pentru a-şi depăşi temerile şi a se simţi ca un erou, Penny a cumpărat măşti Guy Fawkes (ca cea din „V de la Vendetta”) de 15 dolari şi şi-a luat numele de Versability. Cine e alter ego-ul tău? Încearcă să-l descoperi în tine!

4 Să nu ai încredere în cine nu mănâncă desert

„Mănâncă desert, indiferent de situaţie”, spune Penny. „Nu eşti niciodată prea ocupat, prea sătul sau lefter pentru desert. Dacă poţi, mănâncă desert după fiecare masă, chiar daca eşti la dietă. Dacă vom mânca vreodată împreună şi nu îţi comanzi desert, în mintea mea voi râde de tine”, spune el.

5 Prinde forţe noi

Găseşte ceva la care eşti bun şi fă ce-ţi place atunci când eşti singur. „Exact ca atunci când ai fi pe o insulă izolată. Vreau să trăiesc cu adevărat pe o insulă izolată”, spune Penny. Ideea este că trebuie să găseşti ceva ce te face  să zâmbeşti, indiferent de ce stare de spirit ai.

 După mai mulţi ani în care Penny a descoperit diferite escrocherii şi a adunat o avere frumoasă, analistul s-a retras în munţi şi locuişte într-o dubiţă şi în curând vrea să devină yoghin.

Încearcă să foloseşti aceste 5 metode de relaxare şi poate în anul care vine vei fi mai sănătos şi mai mulţumit.

 

 

Distribuie articolul: