Petele de pe piele sunt inestetice și, oricâte trucuri ai încerca, parcă nu dispar. Iată 3 rețete casnice care vor da roade.

TeoTrandafir.ro recomandă să, înainte de a devălui rețetele, să stabilim despre ce tipuri de pete este vorba: pistrui, pete cauzate de arsurile solare, tot felul de alergii la mâncare sau anumite produse cosmetice ori depigmentarea pielii din cauza alimentației sărace în nutrienți sau din cauza unei îngrijiri adecvate a pielii.

1. SUCUL DE CEAPĂ
Ceapa poate fi aplicată direct pe piele pentru a scăpa de pete. Sulful din ceapă și vitamina C combat petele cât ai zice pește! Dacă te ustură ochii și nu suporți să aplici ceapa măcinată pe pielea ta, bagă ceapa în blender și pune comprese cu sucul acesteia în zonele cu probleme. Nu insista mai mult de 10 minute, indiferent de zonă.

2. LAPTELE
Laptele era folosit în practicile de înfrumusețare încă din perioada Antichității. Cleopatra, de pildă, făcea băi cu lapte spumant. Care este trucul? Laptele conține acid lactic, substanță ce îndepărtează celulele moarte ale pielii. Poți combina laptele cu miere: aplică-l pe piele cu ajutorul unor comprese.

3. LĂMÂIA
Lămâia conține vitamina C și este populară datorită proprietății sale de albire a tenului (eliminând astfel petele cauzate de alergii sau uleiuri). Vitamina C regularizează melanina, care este substanța ce îi dă culoare pielii tale. În plus, lămâia conține și acid citric, eficient în renovarea celulară. Fă-ți suc de lămâie cu ajutorul unui storcător profesionist și aplică-l direct pe pată. Lasă compresa să acționeze toată noaptea, iar dimineața clătește-ți pielea cu apă rece.

NOTĂ: Nu te expune la soare după ce te-ai dat cu lămâie pe piele. S-ar putea să îți pătezi și mai tare pielea.

Distribuie articolul: