De ceva vreme presa din Moldova și de peste Prut vehiculează fără surse și dovezi, faptul că artistul Pavel Strătan ar fi avut probleme financiare și s-ar fi angajat în calitate de antrenor de înot la o sală de sport din Chișinău.

După emisiunea „Ediție Specială” de la Antena 3, în care invitații au discutat despre acest subiect, Pavel Strătan a dat replică: „Nu am fost, nu sunt si nici nu intentionez sa devin antrenor de inot”

„Ediția Specială”, difuzată acum două zile l-a provocat pe Pavel Strătan dea replică speculațiilor. Aristul a ripostat printr-un mesaj pe Facebook, în care a negat faptul că s-ar fi angajat în calitate de antrenor sau ar fi avut probleme financiare.

3 august 2015

DREPT LA REPLICĂ

Către postul de televiziune Antena 3
Referitor la comentariile legate de activitatea artistului Pavel Strătan în emisiunea „Editie speciala” difuzata în data de 1 august 2015.

Stimați,

Ca urmare a comentariilor prezentatorului emisiunii “Ediție specială” difuzată în data de 1 august 2015 și a invitaților din studio legate de activitatea artistului Pavel Stratan, vă solicit să difuzați următorul drept la replică:

În goana evidentă după senzațional și audiență obținută cu orice preț, ați preluat și comentat o știre dintr-o bârfa născocită de alte publicații tabloide, fără să va informați.

Nu am fost, nu sunt și nici nu intenționez să devin antrenor de înot.

Cât privește managementul artistic, vă informez ca în acest moment colaborez cu patru impresari, fiecare dintre ei ocupându-se de zone diferite de activitate, spre exemplu: spectacole pentru locații închise, spectacole desfasurate în afara granițelor României și ale Moldovei, spectacole in aer liber și concerte private. Sugestia ziaristului invitat Florin Condurateanu, aceea că statul roman să-mi pună la dispoziție un impresar, mi se pare inedită ca idee de business în aceasta industrie, dar irelevantă în cazul meu.

Pentru actualizarea sau îmbogățirea background-ul informațional în legătura cu activitatea mea artistică din ultimii doi ani, vă pun la dispoziție, selectiv, câteva dintre activitatile desfășurate:
• Am fost singurul artist din Moldova selectat pentru a participa la o campanie publicitara pentru UNICEF.
• Curent, sunt angajat înr-o reclamă a brandului Orange.
• Am realizat un turneu în Statele Unite ale Americii și Canada, în care am susținut peste 40 de concerte, majoritatea dintre ele cu biletele vândute în prima zi.
• În perioada februarie-aprilie 2015 am susținut un turneu național în Romania, în peste 40 de orașe.
• Am susținut concerte individuale în Italia împreuna cu Delia Matache, în Anglia, Belgia, Irlanda – împreuna cu alți artiști.
• În lunile iunie – iulie ale anului curent am realizat spectacole cu Anna Lesko la Sibiu, cu Holograf la Fălticeni, cu DJ Sava și Connect – R la Paris, marele concert solo cu sala arhiplină sustinut la Palatul National de la Chișinau, ca să numesc doar câteva dintre cele care au fost/sunt vizibile publicului larg, implicit redactorilor documentariști.
• În cadrul unei emisiuni televizate am făcut o donațtie unor fetițe sărmane din Romania, în suma de 10 000 euro.
• Tot într-o intervenție televizată am donat, în direct, sinistraților rămași fara case toți banii care mi se cuveneau în urma turneului de pe litoral.
• În ultimul timp am lansat cele mai multe video-clipuri, colaborând cu diverși artiști din România și Moldova, cum ar fi „Tango’’ cu Marius Moga, ‘„Geamantan’’ cu Jorge, „Leagănă barca’’ cu Anna Lesko , „Toți Avem’’ cu CRBL și Smiley, „Ascultă-ți inima’’ cu Bros Project, , „Luna de pe cer’’ cu Racu, „Nata’’ cu Liviu Vârciu, „Vorbe letale’’ cu Alessia, „În Moldova’’ Cristuz.

Sigur că o minciună inventată cum ar fi „Pavel Stratan s-a angajat ca antrenor de înot din cauza problemelor financiare’’ este cu mult mai “tare” decât tot ce am realizat eu pe plan profesional în ultimul timp. Dar, având în vedere etica profesională, am speranța că în urma acestei scurte documentări veți face rectificările firești, într-o ediție similara și la o ora asemănătoare cu cea în care ați comentat că „Pavel Stratan nu mai are succes în muzică”.

Pentru detalii legate de activitatea mea profesională trecuta sau viitoare, precum și cea a copiilor mei Cleopatra și Cezar, va stau oricând la dispozitie, așa cum am făcut-o de fiecare dată.
Apreciez deschiderea către dialog și sinceritatea.

Vă multumesc.

Pavel Stratan