Să vedeţi cât de mirată a rămas redacţia nostră, când ne-am trezit în prag cu un colet. Mai puţin obişnuit pentru piaţa moldovenească, dar intrigant.

În el am găsit ulei, pâiine şi un praf brun toate produse din semniţe…Atenţie de struguri.

Prima întrebare a fost către colega mea, Nadia dacă ştie detalii despre aceste produse. După câteva răspunsuri confuze, am hotărât sa-l întrebăm pe prietenul nostru GOOGLE. Iată ce am gasit :

  • Extractul din seminţe de struguri este benefic pentru o serie de afecţiuni cardiovasculare.
  • Extractul din seminţe de struguri ajută la intarirea vaselor de sange, prin cresterea tonusului si elasticităţii pereţilor capilarelor.
  • Studiile stiintifice arată că puterea antioxidantă este de 20 de ori mai mare decât în cazul vitaminei E şi de 50 de ori mai mare decât a vitaminei C. Polifenolii ofera un efect antioxidant foarte puternic si protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Procianidinele – un tip special de fenol, protejeaza organismul de imbatranire prematura şi conferă elasticitatea pielii.

După ce am aflat că tot ce avem în coş ne poate întineri şi chiar însănătoşi, redacţia s-a pus pe gustat şi testat bunătăţurile. 

Sincer, pentru noi pâinea a fost o descoperire, un gust extraordinar iar culoarea de un brun intens îţi lasă gura apă.
Proprietăţile benefice pentru sănătate de care citisem anterior o face specială. Cel mai interesant este că o poţi face şi în condiţii casnice doar să cumperi praful din seminţe de struguri. Asta citisem la Nata pe Blog care tot este încântată de acest produs.

Apropo această pâine va apărea în curând şi la noi în magazinele N1 şi IMC Market, pentru cei care nu au timp să o gătească acasă.

Compania Vegetal ORG care ne-a adus coletul ne-a invitat la Bostaniada din 29 septembrie care va avea loc la Lozova Străşeni, unde vor fi expuse produsele minune Made in Moldova ale companiei. Plicul cu praf din imagine este anume făina din struguri de poamă pe care o poţi folosi pentru copt.

Despre uleiul din seminţe de struguri citisem iarna trecută pe site-ul Andreei Raicu, care scria că acesta este un adevărat elixir al frumuseţii. Iar ce mi-a plăcut mai mult că acest ulei se foloseşte pe larg în cazul tenului meu, adică a pielii uscate şi impotriva ridurilor fine.

Dacă il aplici pe faţă ai toate şansele să-ţi regenerezi pielea fără risc de iritare, poţi sa-l foloseşti împreună cu concealerul pentru cearcane, pentru a diminua efectul de ochi umflaţi.

Specialiştii mai recomandă acest ulei ca un remediu pentru acnee. Aplicarea lui ajută la defundarea şi micşorarea porilor şi la vindecarea acneei. Anume faptul că uleiul conţine acidul linoleic si vitamina E, tratează şi are un puternic antiinflamator, care grabeşte vindecarea rănilor provocate de acnee, iar vitamina E imbunatăţeste calitatea pielii, distrugând radicalii liberi ce provoacă acneea.

Uleiul din seminţe de struguri poate fi utilizat ca mască pentru păr. Pentru un tratament cu acest ulei pune patru-cinci linguriţe de ulei intr-un bol peste care adaugă puţină apă caldă. Dupa ce-ţi speli capul cu şampon, aplici această masca pe părul umed, în special pe vârfuri, iar după 15 minute îţi clăteşti părul. Acest
tratament asigură o întărire a firului de păr.

Mai pe scurt, fiecare gospodină trebuie să aibă în casa un produs făcut din seminţe de struguri, fie e vorba de ulei, praf ori chiar să guste din pâinea deosebită. Mai ales că paralel cu efectele benefice ale acestor produse, vom susţine producătorul autohton.

Distribuie articolul: