Campionatul de fotbal s-a terminat, Italia a mers acasă glorioasă. Însă ai noștri nu s-au cumințit. Ei au decis să organizeze un campionat diferit… unul de vinuri! Și nu, nu a fost vorba de un soi simplu, ci unul Regal! Fetească Regală.

Seara de joi, 22 iulie, a venit cu un buchet diferit. Vinador.ro a organizat la Chișinău o degustare cu „ochii închiși”. Participanții au avut șansa să-și testeze talentele de somelier, degustând 9 mostre de vinuri, de la 9 vinării. Totodată, s-au studiat în detaliu proprietățile acestui soi și ce anume îl face atât de special.

Din spusele somelierului și bloggerului Misha Țurcanu, soiul Fetească Regală trebuie să aibă un gust echilibrat, cu o aromă clară de grapefruit, mere, caise și flori de câmp. Vinul e perfect pentru vară și se combină de minune cu o salată proaspătă, pentru că da, e o băutură fresh. Iar dacă dorești să știi cât mai multe despre vin și secretele lui, precum și să fii primul care află despre evenimentele dedicate licorii lui Bachus la Chișinău, Misha are și un canal pe telegram – Wine Like A Local, la care te poți alătura.

Ceea ce a început ca o simplă seară de joi, după o zi istovitoare de muncă, a continuat cu ciocniri de pahare, noi cunoștințe, dialoguri interesante. Totul s-au transformat într-o gălăgie veselă și însuflețită. Publicul a votat activ pentru vinul preferat, unii chiar au reușit să ghicească producătorul în cadrul degustării oarbe. Seara a fost însoțită de o muzică plăcută și de gustări pe măsură.

Spre finalul evenimentului, juriul a desemnat cel mai bun vin dintre cele prezente. Premiul cel mare a mers la Vinăria TiL, cucerindu-i, iremediabil, pe participanți. Locul doi a fost ocupat de Aurelius, iar pe locul 3 a ajuns Crama Mircești.

Evenimentul este la a doua sa ediție. A treia va avea loc în data de 4 august, 2021 unde se vor degusta cele mai noi vinuri Rosé.