Meniurile noi pentru școli și grădinițe, elaborate de specialiștii Ministerului Sănătății pe parcursul anului trecut, vor fi revăzute. Comisia parlamentară cu privire la alimentația copiilor a audiat astăzi mai mulți părinți care s-au plâns pe calitatea mâncării pe care o consumă picii de la grădiniță.

Mamele au venit la comisia Parlamentară cu un șir de nemulțumiri: „Cum să-i faci copilului 150 de grame de piureu din 60 de grame de cartof și 10 grame de unt?”, s-a rătat indignată o mămică.

Un alt părinte a întrebat cum poate mânca un copil de 2-3 ani o salată din varză aspră. „Eu nu știu cum o poate el asimila. Acum nu este varză de primăvară, fragedă, iar la copii de 2-3 ani nu se poate de dat așa salate, din varză pentru borș”, a spus femeia.

Citește și: Nereguli în alimentație la grădinițele private! Un furnizor de pe lista neagră livra produse și la privat

Practic toate vorbitoarele au menționat că în meniurile copiilor lor persistă alimente incompatibile. „Fetița mea a avut la dejun lapte și la prânz – mazăre și am luat-o cu pancreatită la spital. Închipuiți-vă că în farfurie avem lapte, fasole sau mazăre împreună. Cred că pancreasul unul adult nu ar rezista”, a declarat o mămică, citată de Agora.md.

Membrii comisiei au asigurat părinții că le-au recepționat plângerile. „Noi am vrut astăzi să ne documentăm ca ulterior să facem modificări la situația actuală. În ceea ce privește meniurile, vom avea o întâlnire cu Ministerul Sănătății ca să revadă meniul elaborat. A fost etapa de excludere a produselor procesate, este bine, dar doleanțele părinților trebuie luate în considerație. Ulterior, vom oferi și alte detalii din lucrul comisiei. Ne vom deplasa și în teritoriu ca să vedem cum tratează această problemă administrația publică locală din teritoriu”, a declarat președintele comisiei, Radu Mudreac.

Comisia specială urmează să-și încheie lucrările la finele lunii martie.

Sursa: AGORA.md