Cu siguranță că păpușile nu au suflet. Este foarte clar, însă, care păpușă conține în sine inspirația artistului și care nu semnifică nimic altceva decât o bucată de plastic, dotată cu fire de păr artificial. Noel Cruz este artistul care creează păpuși cu licărire în ochi, este pictorul în mâinile câruia se nasc păpuși reproducând fidel chipurile vedetele de la Hollywood!

Ca să nu vă lăsați păcăliți, artiștii Orlando Bloom, Angelina Jolie, Daniel Radcliffe și Cher în miniatură, care stau pe rafturile din casa lui Noel Cruz, nu sunt decât păpuși turnate și vopsite cu migală de către acesta!

Noel este artistul care poate reproduce, prin pictură, orice element de identitate al unui om: orice aluniță, cicatrice, fir de păr umbră și asimetrie a feței, inclusiv atunci când vorbim de vedete. Se inspiră doar din fotografii.

Orice păpușă pictată nereușit, dar care nimerește pe mâinile lui Noel, redevine copia identică a persoanei pe care o reprezintă, iar păpușa reproducând-o pe Angelina Jolie, în filmul Maleficent, este exemplul perfect.

Înainte să se apuce de vopsit, însă, Noel șterge de pe chipurile păpușilor orice rămășiță de vopsea pentru a-și pune în mișcare sutele de pensule milimetrice și zecile de borcane cu vopsea acrilică.

Este unul dintre puținii artiști ai lumii care revopsesc chipurile păpușilor!

Micile jucării ale artistului par atât de reale, încât pot fi deosebite cu greu de originale! Artistul și-a petrecut copilăria în Filipine, neavând posibilitatea să se joace cu o păpușă adevărată, iar maturitatea i-a realizat pe deplin acest vis!

Astăzi, bărbatul pictează chipuri celebre ca cele ale vedetelor: Madonna, Jennifer Lawrence, Michael Jackson, Marylin Monroe, Cher și chiar Beyonce.

Din spusele sale, se întâmplă rar ca păpușile să se asemene între ele, pentru că în fiecare din ele se investește un talent aparte!

Bărbatul a creat și niște copii miniaturale ale Ducesei de Cambridge și Prințesei Diana! Noel mărturisește, însă, că cel mai greu i-a venit să-l picteze pe căpitanul Jack Sparrow, din cauza părului său încâlcit și a barbii.

Foarte apreciat printre colecționari și artiști deopotrivă, Noel încearcă să ridice ștacheta și să aducă imagine proaspătă a păpușilor vopsite. 

Foto: noeling.deviantart.comamolife.comnoelcruzcreations.blogspot.com

Distribuie articolul: