În premieră, pe 27 septembrie, Noaptea Cercetătorilor ajunge și la Chișinău. Evenimentul se desfășoară concomitent în peste 300 destinații europene. În Orășelul Științei, construit pentru o noapte, în scuarul Academiei de Știinte, orice doritor va putea pipăi un motor performant, va afla cum roșiile sau alte culturi devin rezistente la frig. Aici veți auzi despre ultimele descoperi în domeniul tehnologiilor sau veți avea ocazia să faceți experimente chimice și, de ce nu, să redescoperiți show-ul, muzica, drept o inovație alături de Sasha Lopez și alții.

În Orășelul Științei veți avea ocazia să vă simțiți ca într-un adevărat laborator. Revista PentruEA susţine evenimentul și, până pe data de 27 septembrie, propunem să cunoaşteţi câteva femei de ştiinţă din Republica Moldova. Veţi afla ce pasiuni are iniţiatoarea Nopţii Cercetătorilor în Moldova, Elena Zamşa. Varvara Buzilă de la Muzeul Naţional de Etnografie și Istorie Naturală ne va spune de ce moştenirea culturală trebuie scoasă de pe raft. Iar de la Doctorul în Biologie, Iulia Iaţco veţi afla unde şi-a petrecut anii de studenţie.

Organizatorii evenimentului sunt Academia de Științe a Moldovei, Centrul Proiecte Internaționale, Agenţia de Logistică “Age Quod Agis” în parteneriat cu institutele de cercetare și cele de învățămînt superior. Proiectul este susținut prin fonduri europene, în cadrul celui de al șaptelea Program Cadru al Comunităţii Europene pentru Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică (PC7).