Noaptea Muzeelor revine în forță în acest an!  Prin ”Lumina care dă măreție nopții”, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vă invită la unul dintre cele mai importante evenimente din viața comunității mondiale a muzeelor – Noaptea Europeană a Muzeelor.

 Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022 iar programul va da start la ora 18:00 și se va încheia la 23:00.

Din cadrul programului fac parte spectacole coregrafice și recitaluri de muzică. Cu începere de la 21.30 veți „Descoperi muzica clasică”. Un concert de muzică clasică cu participarea membrilor salonului muzical-literar „Лоза и Лира”. Soliști: Nicolae BusuiocAngela Arti, Alexei Digore, Tatiana Gavrilița, laureată a concursurilor republicane și internaționale de interpretare vocală.

Seara va fi una de foc deoarece la 22.30 va avea loc „Defilarea făclierilor”. Reprezentație pe motive medievale, susținută de un Club Istoric de la noi.

Programul se va încheia cu o proiecție de film intitulată  „Din colecțiile muzeului”. Lista de activități dedicate Nopții Muzeelor o puteți vizualiza accesând pagina web a MNIM.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment care se află la a 18-a ediție, fiind inițiat de Ministerul Culturii din Franța, iar în prezent patronat de către UNESCO, Consiliul Europei si Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Sursa: nationalmuseum.md

Distribuie articolul: