Nicu Timofti cântă muzică populară de pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”! Jurnalistul și-a amintit de anii studenției și a revenit la vechea pasiune cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitatea artistică a ansamblului de băieți „Plăieșii”, condus de Nicolae Gribincea, colectiv în care a activat și Nicu. La fel și Bogdan Zumbreanu.

Conducătorul Plăieșilor, Nicolae Gribincea a ținut ca la spectacolul aniversar să scoată pe scenă prima generație a acestei formații artistice, băieții care au stat la baza colectivului. Printre ei și jurnalistul Nicu Timofti. “Sunt o pleiadă de copii frumoși, care m-au școlit și pe mine, fiind la începuturile activității mele. Au înregistrat și succese frumoase: spre exemplu Nicu Timofti a luat premiul special al juriului la Concursul Republican de Folclor Tamara Ciobanu”, a spus interpretul Nicolae Gribincea.

Pleiada de Plăieși de altădată a interpretat două piese folclorice, Nicu Timofti fiind printre aceștia. Admirați-l pe fiul mijlociu al președintelui la microfon, cântând muzică populară în grup de bărbați.