Interpreta Nicoleta Nucă este frumoasă și talentată, are în palmares premii de la numeroase concursuri şi festivaluri. Moldoveanca este stabilita de ceva vreme în Italia, unde învață și practică muzica, însă revine cu mare drag acasă pentru a-și revedea patria ori de câte ori are posibilitatea. Recent, Nicoleta a luat trofeul la concursul de talente din Italia ,,VarTalent”.

Nicoleta, tu ai trecut deja prin experienţa participării la diverse concursuri muzicale. Cum a fost pregătirea pentru acest concurs-festival?
Am trecut deja foarte multe ori prin experiența concursurilor, așadar pregătirea s-a redus la repetiții clasice ale pieselor de concurs și, apoi, împreună cu mama, la crearea look-ului. De fapt, acestea au devenit reguli pentru mine și nu îmi cer un efort aparte. Cred că a fost o mai mare experiență să încep totul de la zero, să vin într-o țară străină, să mă încadrez într-o societate nouă, cu oameni ce au mentalități diferite. Să încerc să-mi creez un cerc de prieteni și persoane de încredere, să reîncep lecțiile de canto cu un profesor nou. Ceea ce m-a avantajat cel mai mult a fost faptul că vorbeam deja limba italiana.

Ce emoţii te încearcă?
Indiferent dacă e concurs sau concert, am emoții de fiecare dată. Sunt o fire perfecționistă, îmi place ca totul să fie așa cum îmi doresc și imaginez; îmi fac griji tocmai pentru că nu știu cum ar putea evolua lucrurile și că ar putea să-mi scape ceva de sub control.

Concursul VarTalent are câteva etape, care sunt?
VarTalent este un “talent show”, de fapt, unde concurenții sunt examinați în cadrul mai multor probe. Totul începe de la “Casting”-uri, la care eu nu am luat parte, deoarece am primit “Wild Card”. Organizatorii și juriul o oferă celor care sunt considerați cei mai buni, după audiția unui video live. Următoarea probă este “Registrazione in Studio Discografico”, unde fiecare concurent merge în studio și înregistrează o piesă în timp ce juriul, inginerul de sunet ascultă și analizează capacitățile fiecărui participant.

A treia probă este “Live Performance”, organizată în Piazza Cesare Battisti din centrul orașului Trento, unde au evoluat 40 de participanți, dintre care au fost selecționați 20 de concurenți pentru Semifinală. Tot aici au fost nominalizați câte cinci participanți pentru categoriile “Cel mai bun look”, “Cea mai bună înregistrare în Studioul Discografic” și “Cea mai buna performanță live”. Pot să declar cu mândrie că sânt deținătoarea premiilor “Cel mai bun look feminin” și “Cea mai bună performanță live feminină”. Pe 26 iulie au avut loc Seminifinala și Finala în Auditorium-ul Santa Chiara din Trento. Pentru Finala concursului au fost selectionați doar zece concurenți din cei 20.

Cum au fost “adversarii” tăi?
Poate nu voi părea prea modestă, dar nu pe toți îi puteam considera “adversari”. Erau cinci-șase persoane mai pregătite, iar altele două nu-mi provocau nicio frică, acestea au ocupat locurile doi și trei.

 

În ce constă Premiul Mare? Ce urmează acum?
În calitate de cea care a obținut victoria, am primit Trofeul și un Premiu bănesc. A doua zi după concurs, drept câștigătoare, am avut onoarea să cânt la Inaugurarea Muzeului de Știință din Trento (MUSE), care a fost proiectat de Renzo Piano, arhitectul clădirii New York Times-ului. A fost un eveniment de amploare și cred că a fost pentru prima dată când am cântat în fața unui public din 10.000 de oameni…

 

Cine te-a susţinut şi cui ai dori să-i mulţumeşti?
În primul rând, le mulțumesc părinților, ei sânt cei care mă susțin întotdeauna. Profesoarei mele de canto Gloria Bonaveri, este cea care mă ajută să descopăr noi laturi ale personalității mele artistice. Bineînțeles, le mulțumesc tuturor prietenilor și celor care țin pumnii pentru mine.


De curând, ai lansat o noua piesă “After All”. La ce proiecte muzicale mai lucrezi?
Piesa “After all” este o colaborare cu Bang Bang Production, România. Sper mult să placă și să prindă la public. Am multe propuneri, idei pe plan muzical, dar e destul de dificil să fac alegerea cea mai bună, convenabilă și cu perspectivă pe viitor. Trebuie să cântăresc atent fiecare pas, nu vreau să dau greș. Însă, eu sunt conștientă că drumul unui artist constă atât din succese cât și din eșecuri.

 

Care este destinaţia ta? Cât de departe vrei să ajungi în muzică?
Nu cred că aș putea indica un punct concret unde aș vrea să ajung, știu doar că vreau să ajung cât mai departe posibil… Ceea ce știu cu siguranță este că trebuie să muncesc cât mai mult, să mă perfecționez în tot ce fac pentru a fi la înălțimea așteptărilor mele.

Foto: Arhiva Personală

Viorica Radu 

Distribuie articolul: