Bine ați venit în satul Ghelăuza, unde gospodină este Nicoleta Malai. Primărița are doar 27 de ani și administrează treburile satului natal din raionul Strășeni de 2 ani.

„Nici nu ai cuvinte să îi spui lui doamna primăriță , foarte bravo, se stăruie pentru noi, satul nostru natal, sănătate ei, putere și răbdare cu noi”, „La noi în sat îndeobște nu se făcea înainte nimic, dar acum de când este doamna primăriță chiar îi mulțumim, e foarte bravo”, „S-a pornit să pună și apa , ceva s-a schimbat, pentru copii e mai frumos. Înainte nu se mai făcea așa” sunt doar câteva din laudele aduse de săteni Nicoletei Malai.

Este clar. Super primărița și-a cucerit irecuperabil consătenii. Am cunoscut-o și noi mai bine de Ziua Copilăriei, o sărbătoare organizată de Nicoleta Malai pentru copiii din localitate. Nu îi este rușine să vorbească despre activitatea ei la primărie, căci are ce povesti.

„Am adus telecomunicațiile, fibră optică, televiziune, drumuri asfaltate, poduri renovate, am construit un pod spre biserică, apeductul, grădinițe dotate și renovate, acum cu Guvernul României reconstruim grădinița din Saca, am adus Novoteka, avem foarte multe stații de oprire a autobuzelor, terenuri de joacă”, povestește primărița.

Astfel, în timp ce majoritatea primarilor se plâng că nu sunt în bani în localitate și că din cauza sărăciei nu pot face mai nimic, super primărița acționează. Bate mai muțin la ușa ministerelor, în schimb cel mai des – la ușa agenților economici.

„Foarte ușor, îi caut de peste tot, îi conving că la mine e cel mai bine de lucrat, cel mai bun loc de investit, deschizând multe uși reușesc să fac lucruri frumoase. Este elaborat proiectul cu privire la canalizare, iar după finalizarea apeductului începem canalizarea, avem drumuri centrale finisate și trebuie cele secundare renovate.”

Sequence 01.00_00_25_06.Still003

Pe 21 septembrie, în Ghelăuza e mare sărbătoare – Hramul satului. Super primărița, ca de fiecare dată, va sărbători alături de săteni. Cu ei merge doar înainte, inclusiv la plăcinte. Vă întrebați care e secretul succesului ei?

„Sunt independentă, îmi caut de treburile mele nu mă plâng nimănui, trebuie să fii hotărât, caută soluții, din zece una reușește cu siguranță”, spune Nicoleta Malai.