Cântă de mică, iar talentul l-a moștenit de la părinți. Și-a călit forțele participând la mai multe concursuri de muzică, unde a luat locuri de frunte. Momentul în care și-a dat seama că își dorește să fie cântăreață este concurs internațional “Южный Экспресс”, de la Yalta, atunci când sala a aplaudat-o în picioare. La concursul național Eurovision a participat de patru ori. În primii doi ani ca back-vocalist, iar în ultimii doi a fost concurentă. Anul acesta a reușit să intre în finală.

Deși artișii adoră când li se dăruie flori, în semn de recunoștință pentru ceea ce fac pentru public, Nicoletei nu-i place să primească flori. Ea zice că e mult mai frumos să le vezi cum cresc, decât cum mor. Tânăra cântăreață se implică în acte de caritate, ea a cântat la mai multe concerte organizate pentru copii din internate.

Cum a apărut dorința ta de a cânta?

Totul a început pe la vârsta de nouă ani când tatăl meu descărca de pe internet diferite lecții pentru vocal, de atunci mi-am dat seamă că îndrăgesc muzica. Dar, bineînțeles, dragoste pentru muzică am moștenit-o de la părinții mei, care sunt muzicieni și m-au îndrumat, oarecum, să urmez această cale.

În afară de muzică ce lucruri îți mai plac?

Îmi place actoria și aș vrea să fac și asta pe viitor, deoarece simt că între muzică și actorie este o oarecare tangență. Ca să fii un muzician adevărat trebuie să fii și actor. De felul meu sunt o fire artistică așa că îmi place tot ce este legat de artă.

Cum a fost prima ta apariție scenică?

Prima apariție a fost una nereușită, dar care m-a motivat să cred că voi merge mai departe. A fost la vârsta de 11 ani, am ieșit pe scenă la un concurs unde interpretam o piesă, iar la un moment dat s-a întrerupt muzica. Cu toate că eram puțin isterică în acel moment, am continuat să cânt, dar, spre nefericirea mea, am călcat pe firul de la microfon și l-am rupt și pe ăsta. Pot să vă spun că după, a fost mare isterie acolo, în scenă. Chiar dacă am plâns foarte mult după aceasta, acest lucru m-a făcut mai puternică.

Ai decis să îți iei un nume de scenă pe viitor?

Sincer să vă spun încă nu sunt sigură . Acum sunt Nicoleta Gavriliță și deocamdată voi rămâne cu acest nume.

Ce a însemnat pentru tine participarea la Eurovision?

A fost o experiență foarte frumoasă, am cunoscut multă lume bună și a fost pentru mine un nou pas, am avut de câștigat, oarecum. Nu știu dacă în viitorul apropiat voi mai participa, dar peste câțiva ani, cu siguranță.

Cum reușești să împaci muzica și viața personală?

Destul de bine. Chiar dacă sunt implicată în multe activități reușesc mereu să găsesc timp pentru ieșirile cu prietenii și pentru viața personală. Sunt o fire care nu poate sta pe loc, iar timp liber nu prea am.

Există o femeie în Republica Moldova care te impresionează prin felul ei de a fi?

Cred că Sanda Filat – o primă doamnă, dacă se poate să o numesc așa. Este un exemplu de rafinețe, stil, inteligență și pot să spun că îmi place de ea foarte mult.

Care a fost cel mai norocos moment din cariera ta muzicală?

Cred că a fost când am participat prima oară la un concurs internațional, care a avut loc la Yalta. Am reușit să iau locul întâi, iar în momentul când interpretam piesa toată sala s-a ridicat în picioare și m-a aplaudat. Aceasta a fost pentru mine o adevărată euforie și în acel moment am simțit că ceea ce trebuie să fac pe viitor este anume muzica.

Care este mott-ul tău în viață?

Ce nu te ucide te face mai puternic.

Cum ai defini muzica?

Cred că cel mai bine pot face aceasta printr-o frază din limba engleză: Music is what feeling sound like (Muzica este cum sună sentimentele).

Cu cine ai colaborat și colaborezi în prezent?

La vârsta de 12 ani am avut marele noroc de a intra în studioul regretatului Anatol Roșcovan, care a fost primul meu profesor de canto oficial de la care am învățat primele reguli de muzică. După ce s-a stins din viața am decis să plec la doamna Ludmila Loșchin unde continuu până în prezent să fac vocal.

Ție, pe lângă cântat, îți mai place și să compui muzică…

Foarte mult. Am încercat deja această experiență cu piesa de la Eurovision și am văzut că îmi reușește.

Ce planuri ți-ai făcut pentru viitor?

Chiar dacă încă nu am decis dacă rămân în țară sau merg peste hotare, de un lucru sunt sigură – vreau să rămân pe calea muzicii, să fac muzică și mai departe.

Distribuie articolul: