La 11 ani de la trecerea în neființă a celui mai mare rapsod al neamului, Nicolae Sulac, dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a ținut să meargă la mormântul interpretului pentru un minut de reculegere. Dirijorul Lăutarilor, orchestră înființată de Nicolae Sulac, a declarat că această zi este Ziua Națională a Folclorului Românesc.

„La mormântul Marelui RAPSOD al neamului, NICOLAE SULAC. De ziua lui, Zi NAȚIONALĂ a folclorului ROMÂNESC”, a scris pe contul său de Facebook Botgros. În imagini, maestrul Botgros apare alături de fiul său, dar și de alți admiratori ai cântecului lui Sulac la mormântul acestuia.

Precizăm că Nicolae Sulac a stat la baza fondării Orchestrei „Lăutarii”, iar în memoria acestuia, până în 2011, Familia Botgros a contribuit la organizarea și desfășurarea unicului Festival din Moldova în memoria rapsodului (patru ediții). În toamna anului 2012, chiar în ajunul zilei de 8 septembrie, orchestra Lăutarii a acompaniat un concert extraordinar, dedicat memoriei lui Nicolae Sulac.

De trei ani, Festivalul „Nicolae Sulac” nu se mai ține, din cauza mai multor neînțelegeri dintre organizatori și familia interpretului. În 2013, Palatul Național și Ministerul Culturii, care îi poartă numele, a organizat un concert în memoria artistului, cu laureații concursului din anii precedenți, dar și soliști care au cântat alături de Sulac.

Foto: facebook.com, moldovaconcert.md

Distribuie articolul: