Nichita Pavlovschii este un băiețel de 3 ani cu care viața a fost puțin cam dură. Băiețelul s-a născut cu malformație cardiacă congenitală și ventricul unic tip drept cu sept interventricular intact, hipoplazia a valvei mitrale și a cavităților stângi ale inimii, insuficiență mitrală și aortică, ventricul drept dilatat și hipertrofiat, contractilitatea globală redusă moderat, non-compactarea miocardică.

Nichita s-a născut în Kiev, iar a doua zi a fost operat pentru ai salva viața. După care a urmat perioada de recuperare. Timp de o lună micuțul a dus o luptă grea, dar pe care a reușit să o ducă. Totuși peste câteva luni starea lui s-a agravat. Părinții au fost din nou nevoiți să plece în Kiev unde timp de 5 luni a fost efectuată a doua etapă a operației.

„Mai apoi ne-am bucurat de o perioadă relativ mai liniștită, când ne bucuram de fiecare zâmbet al lui și fiecare mic succes, chiar în pofida faptului că au mai apărut și alte diagnoze (a fost diagnosticat cu surditate de gr 4, am ales să-l protezam cu aparate performante, la fel în Kiev cu care Nikita aude și are unele succese în pronunțare), a spus Elena Pavlovschii mama lui Nichita.”

Din păcate acum o lună starea băiețelului s-a agravat brusc. În urma unei viroze inima lui a început să fie tot mai slabă.


Părinții au plecat din nou în Kiev cu speranța că a treia operație va fi cu mai mult succes. Din păcate au apărut niște complicații, iar unica soluție acum este transplantul de cord, care trebuie efectuat în India. Părinții lui Nichita au făcut parte situației până acum, dar iată că transplantul este foarte costisitor: 95.000 dolari


Nichita trebuie să se bucure de viață. Dacă poți să îl ajuți poți dona accesând site-ul caritate.md

Distribuie articolul: