Thi Hue Nguyen este o tânără originară din Vietnam, sosită la Chișinău împreună cu alți opt prieteni de-ai săi, pentru a studia la facultate. Spre deosebire de colegii săi, care au ales să studieze alte domenii, Thi Hue a ales să studieze la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Locuiește la un cămin studențesc, iar în timpul liber merge la Piața Centrală din Chișinău, pentru a cumpăra fructe și legume. Mai multe detalii despre viața sa, aflați într-un reportaj realizat chiar de colegii săi de facultate.

„Visătoare, mărinimoasă și plină de speranțe este Thi Hue – o fată simplă, din Vietnam, care, împreună cu prietenii săi, a câștigat o bursă de studii în Republica Moldova. A învățat limba română și acum studiază Jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. 

Chiar dacă trece prin greutăți, Thi Hue luptă pentru visul ei de a deveni un adevărat jurnalist, iar colegii și profesorii o îndrăgesc pentru felul ei de a fi. În scurt timp, a reușit să îndrăgească Moldova și să spună că aici este acasă” – așa o descriu colegii de la facultate pe colega lor, sosită tocmai din Asia.

Am venit în Moldova cu 8 prieteni, dar studiem domenii diferite: jurnalism, drept, limbi străine, lingvistică, antropologie, chimie. La lecții este foarte greu să studiez în limba română, pentru că am studiat-o aproape șapte luni. Nu pot să ascult, să scriu și să vorbesc în română în același timp.

Viața mea în cămin este bună, pentru că toți studenții, în Vietnam, locuiesc împreună. Pregătim salate, zeamă, plăcinte.

Când am timp liber, merg la Piața Centrală pentru a cumpăra legume și fructe. Facem plimbări prin parc, dansăm. Am participat și la proiectul „Moldova are Talent”,” spune tânăra Thi Hue.

„Este o studentă foarte veselă, în ochii ei se văd speranțe, pentru că a nimerit într-un colectiv foarte bun: este o grupă foarte unită. Cred că o să le reușească, până la urmă, să devină o familie”, spune Ana Viziru-Stegărescu, unul dintre profesorii tinerei Thi Hue.

Urmăriți imaginile video realizate și publicate de colegele tinerei, în cadrul proiectului „Joint TV Project Chișinău-Bremen”:

Distribuie articolul: