Puțini sunt la curent cu faptul că celebrul scriitor Spiridon Vangheli are și niște nepoți celebri și inspiraționali. Despre Anatol Vangheli ați auzit în special în primăvara acestui an, când a devenit noul ambasador al Republicii Moldova în Statul Israel. Știam mai puține despre Dumitru Vangheli - un alt nepot al scriitorului. Inițial, a fost pilot-instructor, însă în prezent, deține câteva afaceri înfloritoare în Canada. Ce ne-a mărturisit dumnealui despre businessul de succes pe care l-a lansat, aflați în interviul exclusiv de mai jos.

Puțini sunt la curent cu faptul că celebrul scriitor Spiridon Vangheli are și niște nepoți celebri și inspiraționali. Despre Max Vangheli scriu și publicațiile străine: este DJ celebru în străinătate, iar despre Anatol Vangheli ați auzit în special în primăvara acestui an, când a devenit noul ambasador al Republicii Moldova în Statul Israel. Știam mai puține despre Dumitru Vangheli – un alt nepot al scriitorului. Inițial, a fost pilot-instructor, însă în prezent, deține câteva afaceri înfloritoare în Canada. Ce ne-a mărturisit dumnealui despre businessul de succes pe care l-a lansat, aflați în interviul exclusiv de mai jos.

Domnule Vangheli, povestiți-ne despre succesul pe care îl dețineți acum.

Actualmente, dețin 7 companii, pe care, ulterior, vreau să le unesc sub aripa unui holding.

Care a fost prima afacere lansată? Cum a început totul?

Prima, pe care am lansat-o și cu care am început afacerile mele în Canada este SunWise Logistics Inc.: o companie care oferă servicii de distribuție a produselor refrigerate/congelate pentru companiile aeriene. Începând de la un camion în 2012/2013, acum, parcul auto e de 14 camioane.

SunWise Logistics Inc. a fost unica prioritate, spre care v-ați îndreptat eforturile?

Între timp, m-am axat și înființat două companii în domeniul de activitate imobiliar… 8619581 CANADA LTD. Prima e cea care deține imobilele, iar a doua se ocupă de gestionarea lor. Majoritatea timpului de atunci l-am dedicat lor, iar portfoliul imobiliar, la moment, este de 13 proprietăți locative și 2 comerciale.

Și asta nu e tot!

Mai dețin o agenție de plasare în câmpul muncii, alta de gestionare a fabricării produselor alimentare SunLight Production Inc.

Povestiți-ne despre vocația de la care a început totul.

Jobul meu principal este de pilot instructor și formarea noilor piloți pentru companii aeriene, printre care CargAir Ltd., Air Inuit Ltd. OK Air și altele.

Cine sunt mentorii cărora le sunteți recunoscător acum? 

Țin să menționez că majoritatea sfaturilor bune și impulsurilor de energie pozitivă și de asemenea susținerea, vin din partea fratelui meu – Anatol Vangheli, care, momentan, este Ambasadorul Republicii Moldova în statul Israel. Suportul moral, pe care îl am din partea lui, este enorm.

Vă mulțumim!

foto: israel.mfa.md

Anatol Vangheli. foto: israel.mfa.md

Max Vangheli. foto: billboard.com

Max Vangheli. foto: billboard.com