Cea care a dus ,,Hora din Moldova” pe marea scenă de la ,,Eurovision” în anul 2009, interpreta Nelly Ciobanu, este astăzi sărbătorită. Artista se descurcă de minune și în calitate de prezentatoareTV. Este deținătoarea numeroaselor premii de la concursuri naționale și internaționale. Posesoarea unei voci necomparabile împlinește astăzi 39 de ani.

Nelly Ciobanu, foto:Arhiva Personală

Fiind în plină toamnă, ziua de naștere îi trezește interpretei nostalgii. ,,Uneori plouă, dar de fiecare dată plouă cu frunze… însă, familia, oamenii care vin cu mesaje de felicitări alungă nota de tristețe specifică acestui anotimp.”
Nelly Ciobanu, foto: Arhiva personală

Nelly Ciobanu a declarat pentru revista noastră că își alege cu minuțiozitate piesele din repertoriu, de aceea perioada între lansări de piese este una de durată. Însă, ne-a mărturisit că sunt în pregătire câteva melodii, care speră să atingă struna emotivă a publicului.

În calitate de Preşedinte al Uniunii Interpreţilor Profesionişti din Republica Moldova, artista  semnaleză mai multe probleme dureroase ce țin de domeniul artei și culturii din Republica Moldova. ,,Am reușit să creștem nivelul de difuzare al produsului autohton la TV și radio de la 7 la 14% și apoi la 30. Totuși, raportul ar trebui să fie invers: 70% – produs autohton. Se uită că avem și noi filme, muzică. Avem mult de lucrat.” susține Nelly Ciobanu. Ea spune că este bine ca tinerii, copii să studieze muzica, indiferent dacă va fi sau nu domeniul lor de activitate. ,,Muzica dezvoltă frumosul, este baza unei personalităţi”.
Nelly Ciobanu cu fiica, foto: Arhiva Personală

Colaborarea cu interpretul italian, Stefano Nutti, presupune promovarea artistei Nelly Ciobanu în Italia și Franța. Direcția în care se îndreaptă este ca la spectacole să vină și cetățenii acestor țări, nu doar moldovenii stabiliți acolo. Dar, Nelly nu a dorit să deschidă multe paranteze, decât că se duc tratative și discuții la acest capitol.

Nelly Ciobanu și Stefano Nutti la ,,Premio Italia 2013”, Chișinău, foto: Arhiva Personală

Întrebată ce ar schimba în viață, artista spune că nu multe. Modestă din fire, afirmă că îi place să fie la locul ei, în banca sa. ,,În viață se întâmplă și lucruri complicate. La 20 de ani nu percepem atât de bine oamenii, reacționăm mai impulsiv la unele replici. Îi mulțumesc lui Dumneazeu că am întâlnit mai mulți oameni de treabă, care mi-au devenit prieteni, cu care mă mândresc .”

Nelly Ciobanu și fiica, foto: Arhiva Personală

PentruEa îi urează La mulți ani și realizări frumoase în continuare!

Distribuie articolul: