Deși este deja mămică... aproape dublu, are studii de arhitect-designer, Natalia Macari, a decis că anume culorile și creativitatea vor colora nu doar viața ei, dar și a persoanelor a căror evenimente le decorează. Deja de 12 ani Natalia realizează buchete pentru mirese, la început pentru rude, apoi pentru toți mirii care își doresc o nuntă mai deosebită. Totul pornește la o nuntă de la buchetul miresei, așa a pornit și ea, iar conceptele pe care le realizează acum pot lesne concura cu idei de decor din întreaga lume.

 

Când e vorba de un eveniment – totul este foarte important!
Dacă nunta are o tematică sau un laitmotiv (un element care poate să se repete oriunde: în floristică, în mărturii, în imaginea tipărită pe papietăria de nuntă, etc.) ales de miri sau poate o gamă coloristică, un stil anume, ba chiar se poate să fie toate acestea împreună, este nevoie de mare atenție la detalii. Rezultatul final trebuie să nu pară lipsit de gust, ci din contra să producă efect maxim și vizual, și la nivel de imagine obținută prin obiectivul camerei.

Nunta in Style

 

Nunta in Style

Cel mai important detaliu al unei nunți este buchetul miresei
La nuntă cei mai importanți sunt mirii – centrul atenției: deci ținuta lor, acesoriile și acesoriile florale (buchetul și cocarda mirelui) sunt cele mai importante. De asemenea, este foarte important ca locul unde ei se află pe parcursul petrecerii să fie decorat interesant. Primul lucru la o nuntă, după miri desigur, sau chiar înaintea lor, sunt invitațiile. Ele rămân, alături de mărturii a fi cartea de vizită a nunții. Mirii ar trebui să acorde o atenție mai deosebită și decorului sau organizării zonei de întâmpinare a oaspeților.

Nunta in Style

 

Nunta in Style

La cumetrie se atrage o atenție deosebită dulciurilor
Pentru botezuri, cumetrii sau zile de naștere ale copiilor se alege, desigur, o temă copilărească. De aceea este important ca ținuta copilașului și a părinților să nu fie străină tematicii. O atenție deosebită se va atrage zonei de întâmpinare și foarte important este bufetul dulce. Acestea trebuie să fie alese cu grijă, pentru ca să producem o notă plăcută și la nivelul memoriei gustative.

Nunta in Style

Am decorat un eveniment în ziua în care medicii mi-au prescris să nasc
Cu timpul evenimentele devin mai mari, mai complexe și mai greu, dar și interesant de decorat. Învăț odată cu ele și îmi pare că cele mai frumoase și reușite sunt și cele mai recente. Cel mai năstrușnic a fost să decorez o nuntă chiar în ziua în care trebuia să nasc după prescripția medicilor. Mi-a fost greu, aveam emoții mari să reușesc înainte să înceapă travaliul, însă am născut cu două săptămâni mai târziu (zâmbește).

Natalia Macari

Stilul rustic nu are ce căuta într-un decor auriu
Când e vorba de o decorare, în primul rând vorbesc cu mirii că să înțeleg preferințele lor. De obicei deja localul este ales, iar acesta este tot foarte important pentru că nu toate stilurile de decor se pot realiza în interioare anumite, nu toate gamele coloristice se pot aplica oriunde. Spre exemplu: într-un interior cu mult auriu, o decorare în stil rustic sau provence ar fi total lipsită de gust; decorarea în nuanțele culorii roz nu se potrivește cu un interior roșu sau bordo. De asemenea, un rol important în formarea stilului de decorare și a coloristicii sărbătorii este anotimpul în care va fi evenimentul, dar și bugetul de care dispun mirii pentru compartimentul decorării.

Nunta in Style

La o masă decorată cu gust este plăcut să stai
Mă inspir din ceea ce văd în jurul meu – desigur urmăresc lucrările floriștilor cunoscuți și tendințele de decorare din lume, ori în acest domeniu totul se schimbă foarte repede. Nu pot spune că moldovenilor le plac culori anumite, însă decorări și floristică în nuanțele roșu, violet și roz s-au solicitat de mai multe ori. Apoi, cred că un decor original trebuie să fie conform unui stil oarecare, să fie executat cu ajutorul florilor proaspete și nu artificiale, cu detaliile bine gândite și în armonie cu ținuta mirilor, dar și interiorul localului.

Nunta in Style

Combinăm stiluri și culori, texturi și flori, chiar și epoci
Cele mai solicitate stiluri sunt: Shabby Chic – bazat pe lucruri învechite artificial, culori pastelate, print cu flori, păsărele sau dungi foarte mărunte, dantele etc., iar în floristică mulți trandafiri; stilul BoHO, care e o combinație din diferite stiluri și epoci, diferite texturi, e reprezentat de un comfort creat prin permuțe și covorașe, culori luminoase și aprinse; mai sunt la modă lucrurile croșetate și atmosfera care denotă mult rafinament și feminitate. Nu dispare din preferințe Clasicul și Vintage-ul – adorate de mirese.

Foto: Nunta in Style