„Artistă” i se spunea de mică, pentru că îi plăcea să cânte și să danseze. Primii bani din muzică i-a câștigat la 15 ani, într-un job de vară. Apoi au urmat multe concursuri și concerte… iar recent, Natalia Gordienco a lansat un nou CD, de această dată cu muzică populară.

Despre bârfe și critică
Frumusețea, energia și artistismul care o caracterizează pe scenă, inevitabil s-au strecurat și în cotidian. Sau, mai curând, efectul de bumerang al acestora, din moment ce publicul e generos atât în laude, cât și în bârfe sau comentarii malițioase. Dar se pare că acestea din urmă nu o mai deranjează pe Natalia.

„Știți, în rusă este o expresie: „Sobaki laiut, a karavan ideot” (câinii latră, caravana trece, n.r.). Tot așa și eu, nu mai dau atenție la tot felul de bârfe — dacă ies cu un bărbat la o cafea asta nu înseamnă că este iubitul meu. În opinia mea, viața personală este un spațiu privat care ne privește doar pe mine și persoana care-mi este alături.”

Cât despre critică, Natalia sugerează că o apreciază doar pe cea constructivă: „Sincer să-ți spun, după Eurovision am auzit atâta critică, încât pot spune că sunt imună la ea (zâmbește). Acum ascult părerea oamenilor care îmi sunt apropiați, în special a bunicii.”

Moștenirea genetică

Natalia Gordienco ne povestește că a început să cânte și să danseze de mică: „Aveam și o poreclă, îmi spuneau „artista”. În copilărie am făcut dansuri, iar din clasa 4 am început să studiez pianul la școala muzicală”.

Dragostea pentru muzică este o moștenire genetică pentru Natalia. „Bunica mea și-a dorit foarte mult să devină cântăreață, însă nu i-a reușit și prin mine încerca să-și îndeplinească acest vis. Datorită ei în copilărie am făcut dans și muzică. Ea m-a susținut și mă susține în continuare foarte mult, dar în același timp este și cel mai dur critic al meu”, adaugă ea râzând.Primii bani din muzică, succesul și Eurovisionul

„Primii bani din muzică i-am câștigat la 15 ani. Cântam în vacanța de vară la Grădina Zoologică — toți se odihneau, iar eu cântam”, își amintește Natalia. Apoi a început să-și croiască drum spre marea scenă, de această dată participând la concursuri muzicale: „Mergeam de la un concurs la altul, însă cel mai important a fost „Novaya Volna”. A fost complicat, atât din punct de vedere financiar, cât și moral. Toți participanții erau cu susținători, aveau o echipă în spate, pe când eu eram doar cu bunica, și cu toate acestea am luat primul loc.”

Despre experiența Eurovisionului Natalia povestește fără regrete. „Am făcut ce-am putut, nu exclud însă că aș putea să mai particip o dată, poate anul viitor, dar poate și peste doi ani.” Interpreta recunoaște că încă nu are un hit și tocmai de aceea este în căutare și nu exclude eventuale oferte de peste hotare. „Am avut propuneri din Rusia și Ucraina, dar deocamdată nu mă grăbesc să semnez un contract”, spune ea.Despre limba română și CD-ul cu folclor moldovenesc

De curând, Natalia Gordienco și-a bucurat fanii cu o nouă creație muzicală, însă de această dată în stil de muzică populară. „Demult vroiam să lansez un CD cu muzică folclorică moldovenească, dar abia acum am găsit finanțare și am reușit să scot 15 piese”.

Nu este moldoveancă de origine și a început să vorbească în română abia odată cu primele apariții pe scena profesională, însă Natalia recunoaște că a „îmblânzit” deja frica de a greși. „Știu că vorbeam și mai vorbesc cu greșeli, dar îmi doresc să vorbesc româna și am depășit bariera când, de frică să nu greșești, pur și simplu nu mai vorbești o limbă. Un lucru mă bucură, că deocamdată îmi reușește să cânt mai bine decât să vorbesc în română”. Cât despre noul CD, Natalia conchide: „Lansarea acestuia este mai degrabă un proiect patriotic și social decât unul comercial.”

Distribuie articolul: