Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, se numără printre cele „Șapte femei care merită a fi urmărite în politica globală”, transmite UNIMEDIA cu referire la The Guardian.

În ajun de Ziua Internațională a Femeii, administratorul Programului pentru Dezvoltare al Organizației Națiunilor Unite (UNDP), fost prim-ministru al Noii Zeelande a desemnat șapte femei care au realizat schimbări pozitive în lume, notează sursa citată.

Astfel, natalia Ghernam este consemnată alături de Nkosazana Dlamini-Zuma, președinte al Uniunii Africane; Bineta Diop, trimisul special al Uniunii Africane pentru femei, pace și securitate în Africa; Nafsiah Mboi, ministru al Sănătății din Indonezia; Sowmya Kidambi, directorul Societății de audit social, responsabilitate și transparență (SSAAT), departamentul de dezvoltare rurală, India; María Fernanda Espinosa Garcés, ministrul Apărării naționale din Ecuador; și Zahra’ Langhi, co-fondatorul Platformei Femeilor libiene pentru Pace.

Natalia Gherman a condus și a finalizat negocierile pe Acordul de liber schimb și a asigurat decizia pozitivă a Parlamentului European cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova, care va intra în vigoare în scurt timp. Ea a început cariera diplomatică în primii ani de independență a Republicii Moldova de Uniunea Sovietică în 1991. Natalia Gherman a fost ambasador în Austria în perioada 2002-2006 și ambasador în Suedia, Norvegia și Finlanda, în 2006-2009. Tatăl ei, Mircea Snegur, a fost primul președinte al Republicii Moldova.