Este în căutarea „piesei de aur” și se pregătește să vină, în câteva luni, la Chișinău cu un concert. Frumoasa interpretă, în afară de planurile legate de muzică, ne mai destăinuie cum și-a aniversat primul an de căsnicie și de ce soții Sota sunt înnebuniți după Cancun? Tot de la ea aflăm cine este cel mai bun prieten al ei și care este cea mai mare dorință a frumoasei brunete?

Am descoperit iubirea adevărată

E frumoasă, talentată și bogată, dar, cu siguranță, cea mai mare avere pentru ea nu sunt, nici pe departe, milioanele soțului ei, Toni Sota, contabilizate atent de unele mass-media de la Chișinău și București. Acum aproape șapte luni, în viața Nataliei s-a produs un eveniment care i-a dat lumea peste cap și a făcut-o să descopere adevărata iubire – cea necondiționată. Este vorba de fiul ei Victor Cristian. „E ca și cum am descoperit fericirea adevărată. Confortul, pacea pe care o am în familie – anume asta mă face fericită. Bine, aș minți dacă aș spune că nu contează cariera, bineînțeles că este importantă pentru mine, dar de la apariția lui Victoraș în viața mea este: Victoraș și după sunt toate celelalte. Deci el este prioritatea noastră“.

Tânăra mămică spune că în fiecare zi descoperă lucruri noi la copilul ei. Iar legătura dintre ea și fiul ei devine mai puternică pe zi ce trece, mai ales că micuțul începe din ce în ce mai mult să perceapă ceea ce-l înconjoară. „Victoraș a împlinit acum de curând șase luni și mi-am pus întrebarea când au trecut astea șase luni? Parcă ieri a venit pe lume, dar timpul trece atât de repede și este foarte important pentru noi, mămicile, să nu pierdem nici un moment din viața copilului pentru că, mai ales, în perioada asta când ei cresc destul de repede și evoluează de la o zi la alta, scot perle în fiecare zi, sunt foarte, foarte interesanți. Trebuie urmărit și savurat“.

Victoraș nu este copia mea sau a lui Toni

Și dacă cei apropiați s-au împărțit în două tabere: unii susțin că micuțul îi seamănă mamei, iar alții zic că seamănă cu tata, atunci Natalia spune că Victoraș a luat de la părinți ce e mai bun. „Are niște ochi aproape negri și foarte, foarte expresivi, uneori am senzația că mă citește când se uită la mine și mă incomodează. Are niște ochi atât de înțelepți și mă întreb oare cum la șase luni se întâmplă să te privească în așa mod? Rămân surprinsă, impresionată în fiecare zi de el. Da, e o combinație între mine și soțul meu, nu pot să zic acum de la cine are mai mult“.

Natalia spune că o să fie mai clar cu cine seamănă Victoraș atunci când el va merge la școală, când i se va contura mai bine trăsăturile fizice, dar și personalitatea. „Pot sigur să zic că are propria lui personalitate, deci nu este copia mea sau copia lui Toni. Este o combinație și e o combinație foarte reușită. Să îi dea Dumnezeu sănătate, asta e cel mai important. Mă rog să fie sănătos că în rest, fericire o să aibă și de toate o să aibă“.

Soțul meu este un tătic foarte activ

După ce în această primăvară Chișinăul a fost împânzit cu panouri publicitare și toată lumea se întreba dacă și micul Victor Sota va fi vedetă, ca și mama lui, Natalia spune că ea, deocamdată, își ferește copilul de „ochiul obiectivului”. „Era un copil model, dacă îl scoteam, îl scoteam și în alte poze nu numai în publicitate, dar nu, pentru mine copilul meu e atât de scump și drag și am zis să stea departe de presă și tot ce ține de mass-media. Pentru că e în armonie în lumea lui și nu îl bag în publicități“.

Firește că fără ajutorul apropiaților Natalia nu s-ar fi descurcat atât de bine cu rolul de mămică, mai ales că frumoasa interpretă își continuă în paralel și cariera muzicală. „Am ajutor, mă ajută o bonă – o doamnă extraordinară, practic face parte din familia noastră, locuiește cu noi și mă ajută la toate, la casă și are grijă și de copil. Mai vine și mama pe la noi, așa, din când în când, să stea cu nepoțelul. Și soțul meu mă ajută în toate. Este un tătic foarte activ și implicat în toate“.

Dar cum admiratorii o apreciau nu doar pentru cântecele ei de suflet, ci și pentru că este o adevărată frumusețe feminină, aceștia nu vor fi dezamăgiți de modul cum arată Natalia la numai jumătate de an după ce a născut. „Am ajuns la kilogramele mele de până la naștere, sunt mulțumită. Chiar nu am depus efort pentru că am felul ăsta al meu de a fi. Dar recunosc că mai fac și sport și nu o fac neapărat pentru a slăbi, o fac pentru a-mi tonifia mușchii și a arăta bine. Înainte mâncam destul de mult seara, acum mă reduc la o salată, la niște brânză. Mă simt foarte bine, seara eu prefer totuși să nu mănânc foarte mult ca să nu se depună acolo pe unde nu trebuie“.

Toni are niște bucate pe care le gătește foarte bine

Natalia și soțul ei au celebrat acum câteva săptămâni un an de căsnicie. Îndrăgostiții știu cum să-și mențină flacăra iubirii aprinsă, susține interpreta. Sunt atenți unul cu celălalt, își fac cadouri și călătoresc în jurul lumii. Uneori îl iau și pe cel mic cu ei, dar deocamdată doar la ieșirile la munte. Tânăra mamă spune că, după ce puiul lor va face un anișor și el îi va însoți în voiajuri.

În afară de călătoriile în jurul lumii, Natalia și soțul ei se alintă și cu mici atenții culinare. „Toni are niște bucate pe care le gătește foarte bine și nu mă bag peste el pentru că nu o să iasă la fel. Eu la rândul meu fac ciorbă de-a noastră, borș roșu, cum zicem noi, care, la fel, nu poate să-l facă nimeni cum îl fac eu. Nici chiar mama mea – sunt mai bună decât mama la capitolul ăsta. Și atenții – întotdeauna ne facem și surprize“.

Un cadou de suflet primit de la soțul ei, care a uimit-o, este legat de marea pasiune a Nataliei – muzica. “Studioul – asta îmi doream foarte mult. Am deja confortul acasă, să am acest cuibușor de muzică și să creez cât vreau. Acesta a fost probabil lucrul care m-a impresionat“.

Cât despre mica „fiară” cu care a ieșit la plimbare și cu care a spart gura facebook-ului, dar și a presei, care se avântă după „gossip”, Natalia spune că e o mașină puternică, de colecție, care aparține familiei și nu ei personal.

Noi suntem fani Cancun

Nunta de hârtie au sărbătorit-o în familie, a fost o cină frumoasă, după care a urmat și o plecare la Roma.
Dar Roma nu este singurul loc de pe mapamond unde Natalia și Toni au pus un steguleț. Cuplul Barbu-Sota își desenează propria hartă a lumii, cu locuri care au o semnificație sentimentală aparte pentru ei. „Am fost și în Bahamas, am fost și în Cancun. Noi suntem fani Cancun pentru că apa este de o frumusețe de vis, așa culoarea apei nu cred că mai găsești în altă parte. Bine, avem de aici în colo multe locuri de vizitat – abia un an a trecut“.Cel mai bun prieten al meu este soțul

Și cum încă nimeni nu i-a găsit iubirii
o definiție universal acceptată, în schimb, pentru menținerea ei sunt cunoscute o mulțime de rețete. Pentru Natalia Barbu căsnicia este o muncă perpetuă. „La noi abia un an a trecut de la nuntă și suntem în plină iubire, din contra, a crescut, suntem și mai îndrăgostiți decât am fost. Cum o să crească depinde de noi, depinde de fiecare cuplu în parte, pentru că trebuie să lucrezi. Căsătoria e muncă nu e pur și simplu iubire și aștepți să țină o veșnicie – nu. Trebuie de muncit tot timpul, ca scânteia să nu dispară niciodată“.

Și dacă iubirea nu ți se dă pe degeaba, atunci nici armonia în cuplu nu poți să o cumperi de la piață. Natalia spune că soții trebuie nu doar să se iubească, ci și să comunice. „Să știi că nu ne-am certat niciodată. Cred că nici de la chestii mărunte. Nu ne putem certa de la nimicuri, de la fleacuri și cred că nici nu o să ne putem certa. În primul rând suntem deschiși și comunicăm și vorbim despre tot. Suntem iubiți, soț – soție și în felul ăsta suntem și prieteni. Și acum cel mai bun prieten meu este soțul meu“.

Fericirea este să te bucuri de ceea ce ai

Este tânără, frumoasă, talentată și-a găsit sufletul pereche cu care are o comoară de copil. Cu siguranță, Natalia Barbu se consideră o persoană fericită, dar ce înseamnă, până la urmă, fericirea? „Fericirea este de a realiza ce avem azi, de a ne da seama cât de fericiți suntem azi. Pentru că noi realizăm mâine cât de fericiți am fost azi. Asta e marea noastră greșeală a oamenilor – de a realiza mai târziu că de fapt am fost fericiți. Să trăim clipa, să spunem te iubesc atunci când simțim lucrul acesta, să nu lăsăm pe altă dată, pentru că altă dată ar putea să nu mai fie. Fericirea înseamnă iubire, iubire de tot, de oameni, iubire de frumos, iubire în general“.

Sunt în căutarea „piesei de aur”

Tânăra interpretă are un program încărcat, ea își împarte timpul și dragostea între copilul și soțul ei, însă de pe agendă nu lipsește sportul, dar mai ales repetițiile în studio și cu band-ul. Natalia Barbu și-a propus să-și încânte fanii cu o nouă piesă în această toamnă și cu concerte la București, dar și acasă, la Chișinău.

Am multe piese la care lucrez, sunt în căutarea „piesei de aur”. Sunt foarte mulți artiști și e important să vii cu propria ta amprentă în muzică, și asta e foarte greu. Am încercat să fac muzică dance o vreme, ziceam să fiu și eu în trend. Dar mi-am dat seama că, de fapt, în felul ăsta eram destul de comună. Și am mai primit și niște obiecții de la fanii mei din cei adevărați și sinceri, pentru că asta înseamnă a spune lucrurilor pe nume, și mi-au zis: „Natalia, unde e Natalia noastră cea care cânta balade frumoase?” – bine, nu în rochii lungi și lălăite. Mi-am dat seama că asta sunt eu și poate nu e neapărat să fac numai balade, dar să fac piese care să mă valorifice ca voce și asta fac acum”.

Cea mai mare dorință – să ajungă în topurile mondiale

În prezent Natalia lucrează la o piesă nouă pe care își propune să o lanseze la toamnă. Am fost curioasă să știu ce fel de piesă va fi? – „Bineînțeles o piesă de dragoste și dacă va fi o baladă, atunci trebuie să transmită foarte, foarte multă fericire sau foarte, foarte multă suferință, nu poate fi ceva de mijloc. O piesă care trebuie să te facă să zâmbești și să vrei să zbori ori să te facă să plângi amintindu-ți de iubirea pierdută. Vreau să mă axez pe genul acesta de balade, dar nu foarte plângăcioase. Suntem în căutare“.

Pentru publicul de la Chișinău, dacă vin cu un spectacol, două, bineînțeles că o să fie cântate toate piesele mele de pe timpuri, care m-au făcut cunoscută în țară, de la Avion cu aripa albastră, Îngerul meu. Dar nu poți să cânți numai balade într-un concert, că la un moment dat plângem toți de nu ne ajung șervețele și atunci zic că o să combin. Pregătesc un proiect pentru toți. Bineînțeles că încercăm și în afară, cum fac toți artiștii. Piesa o să fie în engleză. Dacă vine din prima în română atunci – e cea mai bună variantă“.

Chiar dacă este fericită, îndrăgostită și are bani, totuși Natalia Barbu, mai are o dorință arzătoare, ea și-a propus să cucerească topurile mondiale.

 Foto/Video: Victor Ivas