Natalia Barbu și-a demonstrat că se poate și că merită toate aplauzele și florile publicului de la Chișinău. Concertul vieții sale din cei 16 ani de carieră s-a ținut cu sala plină, cu multe emoții și cu o prestație vocală de excepție. Interpreta a schimbat cinci ținute, a adus în premieră cinci piese compuse de ea și a etalat publicului un folclor împletit cu modernitate cum numai Alex Calancea putea să-l ofere!

Concertul Nataliei Barbu cu genericul „Te iubesc” a adunat Sala Palatului Național plină. Admiratori ai artistei, colegi de breaslă, prieteni și amici au venit să o susțină la primul spectacol solo din cariera sa. Pe lângă piesele mai vechi din repertoiul interpretei, noile producții, lansate la București și un buchet extraordinar de melodii folclorice într-o orchestrație foarte originală, Natalia Barbu a adus publicului, în premieră, câteva melodii compuse chiar de ea. 

natalia Barbu 

Natalia Barbu

„Am colaborat cu cei mai buni și talentați compozitori din țară… mi-am zis să scriu și eu pentru Natalia Barbu”, a declarat interpreta de pe cea mai importantă scenă a țării. Artista a prezentat cinci piese inedite, majoritatea cu texte în limba engleză, compuse chiar de ea.

Natalia Barbu

Natalia a schimbat în scenă cinci ținute, trei dintre care au fost create de designeri autohtoni. Concertul a fost deschis cu o rochie din dantelă neagră, transparentă și cu aplicații, marca O’Blanc și a fost încheiat cu rochie tot de la același creator, tot de tip sirenă, din dantelă roșie. Contrastele au continuat, iar Natalia și-a făcut apariția într-o rochie cu corset, de tip doll, cu coadă, în culori negru-galben. Pentru o parte din evoluția sa, artista a optat pentru o ținută smart casual, cu geacă din paiete și pantaloni skini de culoare neagră. Toți pantofii purtați de artistă în concert au fost creați de Irka Shoes.

Natalia Barbu

Poate cea mai deosebită parte a concertului a fost cea în care Alex Calancea Band a intrat într-un duel adevărat cu instrumentiști mari de la noi din țară: cinci instrumete populare și virtuozi cu renume: Alexandru Șura la țambal, Oleg Vitliuc la vioară, iar pe lângă ei, un acordeon, un contrabas și o chitară clasică. Natalia și-a făcut apariția descuță, purtând o rochie stilizată marca Alina Bradu, de un albastru azuriu, cu spatele gol și trenă. Artista a interpretat un florilegiu de folclor, în orchestrații moderne și vocalize susținute de instrumentele tradiționale.

Natalia Barbu

natalia barbu

Din spectacolul plin de proiecții colorate nu au lipsit melodiile cu care Natalia Barbu a debutat, care au marcat-o ca interpretă și i-au adus premii importante, dar și recunoașterea publicului. La piesa „Mama”, scrisă de Ianoș Țurcanu, artista a coborât în sală pentru a-i aduce mamei sale, aflată printre spectatori, toate florile. Ana Barbu a ținut să remarce despre Natalia: „Cea mai talentată, cea mai frumoasa și cea mai bravo!”. 

Natalia Barbu

Vedeți mai jos o Galerie Foto de la Concertul „Te iubesc” al Nataliei Barbu.

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: