Este mamă a trei fete și declară că familia ei își dorește totuși, încă un băiat; Este interpretă de muzică ușoară, ea scriindu-și și muzica și versurile; Este administratoarea a trei localuri din Chișinău și e o gospodină de neîntrecut. Ce secrete de viață și familie a învățat de-a lungul anilor și cum îi reușește să le facă pe toate, ne povestește într-un interviu video Nata Boboc.

„Familia înseamnă dragoste, respect și înțelegere”

Mi-am intemeiat o familie atunci când nu aveam nici 18 ani, peste un an venit primul copil, peste doi al doilea și abia acum doi ani a treia fetiță. M-am convins pe parcursul acestor ani că viața familială frumoasă se bazează pe dragoste, pe respect și înțelegere. Trebuie să știi când să vii cu un sărut, când să taci, când să vii cu o propunere, când să susții și când să te retragi. Dacă simți toate aceste momente și le dărui, neapărat, înzecit primești înapoi această energie pozitivă care îți dă energia și puterea de a respira, de a face ceva, de a visa, de a te realiza.

Natalia Boboc

Sunt sigură că femeile mențin focul din vatră, de ele depinde totul. Bărbatul are rolul dea fi alăruri, paralel, de a fi susținerea soției, o bază a familiei și a casei. Eu cred că femeile sunt cele care își aleg soțul, poate nu sunt șmechere, dar ochesc pe cel cu care vor fi o viață alături.

„Nu renunțăm, ne dorim și un băiat”

Am trei fete de care sunt foarte mândră, sper mult ca bunul Dumnezeu să ne dăruiască și un băiat. Este foarte greu să împarți atenția tuturor, să fii cu ei, dar cred că anume asta e și menirea unei mame – și viață, și soartă, și ceea ce îți aduce fericire. Ziua începe noaptea (râde) cu cea mică, apoi treptat trece atenția și la cele mari. Este foarte ușor să crești al treilea copii atunci când ai două fete mari. Cea mare este Anastasia, ea se ocupă de ceramică și îi plac dansurile, Daria face Colegiul Național de Coregrafie și cântă, avem și duete împreună; Polina, cea mică simt eu că are bine pus auzul muzical, ritmul, dansează toată casa. Nu aș face nimic fără familia mea, le mulțumesc mult pentru suținere și dragostea pe care mi-o întorc.

Natalia Boboc

Am învățat de la copiii mei să fiu sinceră, să fiu eu, să nu încerc să mă schimb pentru niște valori greșite, pe care ni le impune secolul XXI.

„Nu e neapărat să împarți atribuțiile, obligațiile – toate vin de la sine”

+IMG_0245Eu mă strădui să reușesc tot: mâncare, menaj, aproape în fiecare seară copturi sau plăcințele. Desigur mă ajută mult și fetele, fiind deja mari, inclusiv cu cea mică. Mă inspiră toți ai casei, am rețete de la mame… nu ducem lipsă de fantezie. Încercăm oricum să mâncăm corect, sănătos, cu alimente de casă, ecologice, fără prăjeli. Îmi permit seara copturi sau plăcinte, asta pentru că a doua zi mă mișc foarte mult, sunt în mișcare permanentă. E importantă și atmosfera din familie, dragostea și respectul reciproc. Nu am diete stricte, permenente: mănânc des, dar puțin, cantitățile fiind mici. M-am obișnuit cu acest regim și este deja parte din modul meu de viață, nu e ceva deosebit.

„Cânt oriunde și port mereu după mine creion și foaie”

Eu cânt la bucătărie, în baie și unde vine muza, notez rapid ceea ce îmi vine în gând. Am făcut 14 ani de muzică – Școala Muzicală, Colegiul de Muzică, apoi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. 7 ani am predat muzica în liceu copiilor, apoi am activat la Consiliul Raional, Secția Cultură și în cadrul Ministerului Culturii și Turismului. Eu cânt tot ce scriu eu, am încercat și alți autori, alte piese, însă ceva nu se asorta cu mine. Cred că cel mai bine îmi reușește ceea ce am scris eu, mesajul este mult mai profund. Am peste 20 de piese înregistrate, însă scrise am mai mult de 60. Mai scriu și altor interpreți, sunt două duete cu MC Gootsa, câteva melodii interpretate de  Angela Munteanu, o voce puternică, și ea profesoară de muzică.

Pentru mine este foarte important mesajul piesei, depun un pic din inima mea în fiecare piesă, însă cele care au fost marcate de un videoclip sunt piese care sunt foarte profunde, cu mesaje general valabile. Majoritatea versurilor scrise sunt trăite de mine, și e mult mai ușor așa – atunci când ai o problemă totul vine de la sine.

„Sunt fericită că am ajuns să fac muzică fără să mă gândesc la bani”

Nata BobocPlanific un duet în 2016, vreau să încerc și alte ritmuri anul acesta, poate descopă ceva, cine știe?! Am trecut deja de vreo 7 ani de perioada nunților și cumetriilor, foarte caracteristică pentru artiștii noștri. Obosisem deja de nopțile nedormite, de oamenii care habar nu au ce cânți sau de momentele când doar fumul de țigară poate te ascultă. Cred că am ajuns la un nivel la care dedic muzica mea doar celor care vor să o asculte. Sunt fericită că am ajuns la un nivel în care să fac muzică fără să mă gândesc la bani. Nu urmăresc să fac ceva în vogă, la modă, vreau să fac ceva frumos, care vine din suflet.

„Afacerile mi-au confirmat: Niciodată în viață nu te gândi la bani și la agonisirea lor”

Am fost anterior organizator și moderator de nunți, iar asta este foarte aproape de mine, de vreo 8 ani încoace sunt administratorul a trei localuri din Chișinău. E important într-o afacere să disciplinezi și organizezi bine totul. Dacă ești bună gospodină, te pricepi la toate. Afacerile mi-au confirmat o poziție în viață: Niciodată nu te gândi la bani și la agonisirea lor, caută să îi creezi omului atmosferă liniștită, comoditate, iar în urma acestora banii vor veni de la sine. Este și o regulă de viață, de familie, dacă vreți. Am primit în dar totul de la viață pentru că am crezut și am luptat, am radiat dragoste și nu am alergat după case cu etaje sau alte chestii materiale.

„Smântână de casă și cremă pentru copii în loc de cosmetică de îngrijire”

Nu folosesc cremele astea toate, reclamate și sofisticate, antiriduri, anticearcăne, etc, etc. În loc de cremă pot să mă dau cu smântânică, în special să fie de casă, uneori combinată cu miere. Dacă vreau să fac un scrub, îl prepar acasă: un vârf de cuțit de sare, unul de sodă și 1-2 linguri de spumă de păpun. În 15-20 de minute îl aplic pe față. Apoi iau un ștergar pe care îl am de la bunica, țesut de ea, foarte aspru, și șterg fața după spălare. Dacă ajungem la cremă, atunci cea mai simplă și cea mai efectivă este crema pe care o am în casă pentru fetița cea mică, cremă de bebeluși – cu ea mă dau.

Nata Boboc

Dimineața am un complex de exerciții pe care il fac timp de 15 minute, mă trezesc la 6, sau 6:30 și le fac în liniște – acesta este ritualul meu zilnic, pe care nu îl împart cu nimeni. Dacă faci zilnic acasă aceste exerciții, sunt mult mai efective decât cele două ore pe săptămână petrecute la sală.

Le doresc tuturor multă dragoste și răbdare, nu e adevărat că dacă ești răbdătoare nu ești fermă în acțiuni. Radiați dragoste și dăruiți-vă apropiaților, numai așa o să găsiți fericirea în tot ce faceți. 2016 să fiu un an norocos, iar noi, femeile să fim fericite alături de cei dragi.

Foto: Arhivă personală