Jurnalista Nata Albot, stabilită de ceva vreme în Canada, nu se odihnește nici acolo. A format un grup de inițiativă, alături de care organizează evenimente pentru diaspora de acolo, dar și pentru popularizarea Moldovei și a tradițiilor noastre peste ocean. Mai nou, Nata îndeamnă lumea să-i trimită prin poștă mărțișoare, pentru ca de 1 martie să le dăruiască locuitorilor din Montreal.

Pentru că nu e sigură că alături de conaționalii de acolo vor reuși să confecționeze 1000 de mărțișoare, Nata își îndeamnă prietenii și pe cei rămași acasă să-i trimită prin poștă mărțișoare confecționate chiar de ei. “Visul nostru se numește ”1000 de mărțișoare”. Visăm ca anul acesta, cu tribul Koolture Tricolore, pe care l-am format din câteva suflete dragi, să distribuim la Montreal 1000 de mărțișoare. În primul rând, pentru asta, vom face un atelier pe 22 februarie, ca să învățăm cu toții să creăm mărțișoare aici, pe loc, în Canada”, scrie Nata Albot pe blogul său.

Evenimentul, sau mai bine spus acíunea pe care o planifică va avea drept scop familiarizarea poporului canadian cu Moldova și cu simbolurile ei tradiționale. “Cu ”1000 de Mărțișoare” ne propunem pe 1 martie să mergem într-un loc aglomerat și să împărțim și să povestim oamenilor despre mărțișoare. Nu e tocmai ceva la care visează fiecare dintre noi: să iasă în weekend , pe ger și să povestească  unor necunoscuți grăbiți despre Moldova și mărțișoare. Dar până la urmă, suntem un trib care știe că pământurile mari se cuceresc prin părticele mici.Și mai vrem ca fiecare dintre noi, inclusiv copii noștri, să aibă de ce-și aminti. Și asta o să facem”, mai spune jurnalista.

 Evenimente Nata canada

Astfel, Nata Albot și tribul Koolture Tricolore vă roagă să “trimiteți la adresa de mai jos un mărțișor și să atașați la el un mesaj cu visul vostru cel mai mare pentru acest an. Puteți semna, puteți să nu semnați. Important e să fiți capabil să vă formulați visul și să fiți siguri că acesta, odată trimis cu un mărțișor la noi, se va împlini. Ale cui vise vor veni primele, acelea vor primi cea mai multă energie de procreare. Iată adresa: 2547, Rue Fregault, Laval, Quebec, Cod Postal:  H7T0A6. Nata Albot. Pozele cu mărțișoarevoastre le voi publica pe FB. Mulțumesc din suflet”.

Distribuie articolul: