Mobilizare generală la plăcinte cu mere! Premierul Leancă a promis să gătească la sfârșit de august o plăcintă gigantică cu mere, întru susținerea productorilor moldoveni ajunși în impas din cauza embragoului impus de Federația Rusă. Eforturile autorităților însă vor fi zadarnice, dacă fiecare gospodină nu va face același lucru: să consume cât mai multe produse autohtone, să facă compoturi, tarte, suc și plăcinte cu mere. Cum, voi încă nu știți să gătiți plăcinte? Întru susținerea producătorului autohton Nata Albot vă invită la un atelier de gătit plăcinte cu mere.

Nata cu mamaAjunsă într-o țară nouă, rămasă fără grijă și susținerea părinților, Nata și-a asumat din plin rolul de gospodină. Așa a descoperit că nu prea bine cunoaște rețetele bucatelor sale preferate, fiind nevoită de fiecare dată să dea telefon mamei la Chișinău ca să afle care e proporția de făină de porumb și apă la pregătirea mămăligii, cât timp se gătește hrișca, ce să adauge la pregătirea colțunașilor, cum se face aluatul pentru plăcinte. Recent, mama Natei, Alexandra, s-a aflat timp de câteva luni în vizită la fiica sa studentă în Canada, pentru a o ajuta puțin cu treburile casnice. Atunci, spune Nata, i-a picat fisa și a decis să facă împreuna cu mama sa o carte de bucate. S-a gândit că cel mai util lucru pe care îl poate face cu pasiunea sa pentru gastronomie și tradiții este o colecție de rețete de bucate din bucătăria mamei sale. Prin nu se știe ce miracol de telepatie, a fost contactată pe FB de o proaspătă prietenă din Montreal, o fotografă braziliană, care, urmârind isprăvile gastronomice ale Natei, i-a propus să fotografieze rețetele sale. Așa s-a născut acest tandem: mama Alexandra și fiica Nata, în colaborare cu Lidia Barreiros. Mai multe detalii despre viitoarea sa carte Nata ezită să ne dea, vrând să o vadă întîi terminată. Recunoaște că este extrem de dificil și că probabil va dura până o va vedea scoasă de sub tipar, pentru că toate rețetele trebuie gătite și fotografiate. Știe sigur că va fi o moștenire extraordinară pentru fiicele sale Eva și Sofia, dar și un cadou perfect pentru viitoarele gospodine care caută să aibă în arsenalul lor câteva bucate tradiționale cu care să se mândrească.

La sfârșit de august Nata se va afla la Chișinău și i-am propus să organizăm un atelier de gătit în care să ne trădeze una dintre rețetele de firmă ale mamei sale. Zis și făcut. Pe 29 august, la ora 18.00, în incinta atelierului Lo Chef veniți să experimentați rețeta celor mai gustoase și rapide plăcinte cu mere, după rețeta mamei Alexandra.

Placinte de la Nata

Grăbiți-vă! Avem doar 18 locuri disponibile. Plăcintele vor fi gătite, iar apoi devorate cu un pahar de vin autohton de la Gitana. Iar Elena Scutaru, inițiatoarea proiectului social Mara Woman va veni să povestească despre succesele sale și va aduce câteva dintre traistele, rochițele, plapumele și covorașele împletite de femeile din Scoreni.

La final, fiecare participant va primi în dar câte o sticlă de vin Gitana. Prețul de participare la atelier este 450 lei. Banii adunați de pe urma atelierului vor merge pentru susținerea unui proiect social despre care vor afla doar participanții la atelier.

Adresa: Chișinău, str. Albișoara 82/8
Ne puteți contacta la numarul de telefon 061106834 sau ne puteți scrie la adresa [email protected]

Distribuie articolul: