Revista „Avantaje” din România a ales 40 de femei care transformă obișnuitul în remarcabil. În clasamentul anual, se regăsesc femei care fac artă și cultură, antreprenoriat, sunt excelente în profesie, se implică în comunitate și sunt excelente în jurnalismul social. printre acestea și trei femei de succes, născute în Republica Moldova.

capture-20170125-105541
Nata-Albot-2

În prezentarea sa, Nata Albot vorbește despre cele 4 festivaluri organizate în Moldova, prin care a promovat portul popular, tradițiile culinare, tinerii artiști și moldovenii valoroși. Continuă cu proiectul „Arterapia” prin care a mobilizat artiști locali să decoreze secția unui spital pentru copii din Chișinău.

Vezi și: Cum arată Spitalul Clinic Municipal de Copii Nr.1, după proiectul Arterapia (Foto)

„Am legat o colaborare fructuoasă cu USAID Moldova. Drept rezultat am organizat Gustar Experience Photo Trip, în care am mobilizat 11 fotografi din Moldova, România și Franța, cu care am hoinărit prin țară pentru a o surprinde în cele mai frumoase ipostaze. Acum aceste fotografii au devenit cărți poștale care ne promovează Moldova”, relatează jurnalista.

anata avantajeTot Nata Albot a organizat o campanie de fundraising pe pagina de Facebook și a colectat timp de o lună, 12 000 $ pentru a susține 7 familii din Moldova care cresc copii cu autism. Cartea ei cu rețete tradiționale, ”Moldova din bucătăria mamei mele”, a devenit câștigătoare în categoria Best East European Cuisine Book în cadrul concursului Gourmand World Cook Book Awards.”

Citește și: În sfârșit a făcut-o! Nata Albot va lansa prima carte de bucate inspirate din rețetele mamei sale

O puteți vota pe avantaje.ro/femeia-anului/

Cristina-Chiperi-shooting-foto-Litera-credit-Florian-Gndil-Seneca-Anticafe-2

În același clasament, se regăsesc alte două basarabence. Cristina Chiperi, o liceană din orașul Padova, născută în Moldova, a reușit să devină una dintre cele mai citite scriitoare ale tinerilor, notează Avantaje.ro. Istoriile sale, scrise cu ajutorul smartphone-ului și publicate pe platforma web Wattpad, au devenit foarte populare, astfel că au ajuns într-un final în librăriile din Italia, apoi în Europa, materializate într-o trilogie.

Vezi și: Cristina Chiperi – moldoveanca de 17 ani care a devenit una dintre cele mai populare scriitoare din Italia

525473_410405519052987_1672480166_n

Rusanda Cojocaru a fost nominalizată în categoria „antreprenoriat” pentru bookletta, o geantă care pune în valoare cartea. Rețeaua de #booklettagirls vrea să demonstreze că moda nu exclude cultura și promovează intens lectura.  Gențile create de ea intenționat sunt prevăzute cu un buzunar transparent, tocmai pentru a scoate în evidență cartea. Există multe vedete din România și R. Moldova, prezentatoare de televiziune,  fashion bloggerite și artiste, care au o geantă semnată de Rusanda Cojocaru pe umăr zi de zi.

anata avantaje

Vezi și: „Nu știu cum să promovez cititul în Moldova dacă nu prea ai ce citi aici”

 

 

Nu încape îndoială că avem femei frumoase, harnice și talentate! Răsfățați-le cu un vot pentru meritele lor. Accesați Avantaje.ro/femeia-anului/