Mai mulți copii sunt puși, pe rând sau câte doi la o masă, având în față un zefir. Condiția este ca, dacă vor să mănânce două, trebuie să aștepte până când Nata se va întoarce în odaie, fără să guste din primul desert aflat în față. Grea încercare pentru micuți, copioasă distracție pentru Nata Albot și echipa Klumea, care au dorit în acest fel să repete cunoscutul „Marshmallow test”, adaptat Festivalului MAI DULCE.

Realizatorii videoului în care promovează Festivalul tradițiilor dulci din Moldova s-au inspirat la conceperea lui din experimentul renumitului Stanford Marshmallow Test, care a fost conceput de psihologul american Walter Mischel, în anii ’60-’70, pe când era profesor la Universitatea Stanford, testând copiii pe un desert de bezea.

Unicul eveniment al tradițiilor dulci din Moldova va reuni deserturi, ateliere gastronomice, jocuri, târguri de artizanat, ateliere de sporturi moderne, facepainting, proiecte fotografice – toate întinse pe un întreg cartier din centrul vechi al Chișinăului. Costumați-vă familia într-un mod cât mai deosebit și veniți pe 25 mai, ora 11:00, să savurați din distracția dulce, făcută acasă și din cele mai haioase concursuri și ateliere de creație.