Cele mai multe dintre mămici se tem de momentul în care trebuie să aducă pe lume bebelușul pe care și-l doresc atât de mult. Frica poate fi însă depășită, iar durerea poate fi mai suportabilă dacă mămicile acceptă să învețe câteva tehnici specifice de hipnoză. Hipnoza este stare dintre conștiință și somn, utilizată tot mai des cu scopuri terapeutice în medicină, stomatologie și sesiuni de terapie personală.


Legătura dintre hipnoza și naștere

Specialiștii din domeniu au pregătirea necesară pentru a antrena mințile viitoarelor mămici, astfel încât ei să suporte operații sau intervenții complicate fără să fie supuși anesteziei.

Profesioniștii reușesc să o învețe pe viitoarea mămică să-și relaxeze corpul și să treacă peste obstacole prin sugestii hipnotice pozitive. Un adevărat specialist poate chiar să o convingă pe graviduță că nașterea va fi extrem de confortabilă și ușoară.

Asumearea riscurilor
Fiecare femeie însărcinată trebuie să-și asume responsabilitatea pentru hotărârile pe care le ia și, alături de partenerul ei, să se gândeascăa la modul în care poate hipnoza să afecteze dinamica nașterii. Dacă vei apela la ajutorul unui profesionist în domeniu, el îți va explica exact cum stau lucrurile și te va antrena în mod corespunzător.
Referitor la eficiența nașterii prin hipnoză, statisticile au rezultate variate și diferă în funcție de numărul de ședinte de pregătire pe care le-a făcut mămica în prealabil, metodele utilizate și profesionalismul profesorului.

Beneficiile nașterii prin hipnoză

1 Nu vei fi nevoită să apelezi la pastile, ceea ce înseamnă că vei evita riscul de a afecta sănătatea bebelușului.

2 Durerea va fi diminuată și mușchii mai relaxați, ceea ce înseamnă că nașterea va dura mai puțin timp.

3 Starea de relaxare indusă de hipnoză în timpul nașterii îți va permite să fii mai energică atunci când vei fi din nou pe deplin conștientă.

4 Mediul în care vei aduce pe lume bebelușul va fi mai calm.

5 Vei fi mai ferită de complicații în timpul travaliului.

sursa: depici.ro