După trei ani de muncă asiduă, naistul Dinu Litun și-a lansat primul album din cariera sa artistică. Chiar dacă nu are mari așteptări pe plan finaciar în urma vânzării acestuia, naistul este optimist și speră că cel puțin publicul îi va aprecia efortul și nopțile nedormite. Puțini tineri naiști de la noi au curajul să se lanseze pe piața muzicală autohtonă. Pe tine ce te-a motivat să lansezi tocmai un album?

Naiul este instrumentul care mă reprezintă și chiar dacă este mai puțin solicitat spre deosebire de vioară sau acordeon am decis să-i prezint publicului că și acest instrument este deosebit.

Câte piese conține albumul?

Împreună cu aranjorii Ion Cațăr, Lilian Vlas și Ion Lincocschii am realizat 11 piese combinate cu muzică în stil café – concert, muzică universală, folclor și muzică ușoară. Sunt motive preluate și prelucrate. Mi-a fost un pic dificil să aleg piesele și stilurile astfel încât să nu repet repertoriul altor naiști și să fie ceva nou pentru melomani. Dar într-un final sper că mi-a reușit.

Cât timp ai lucrat la el?

Cred că mai mult de trei ani. De fapt, nu mi-am pus drept scop să-l realizez într-un timp record, pentru că zilnic sunt implicat și în alte proiecte muzicale ale artiștilor autohtoni.

Ce-ți dorești în urma lansării acestui album?

Spre regret, la noi în țară nu am prea mari așteptări. Îl consider mai mult ca o nouă realizare personală.

CD-ul va fi pus în vânzare?

Nu. Albumul nu va fi distribuit în magazine, pentru că e cam costisitor. În plus, știu din experiența colegilor de breaslă că din vânzările CD-urilor se câștigă foarte puțin. De aceea, vreau să anunț iubitorii de muzică la nai că CD-ul  îl vor putea procura direct de la mine sau prin intermediul  contului meu personal de pe  rețelele de socializare.

FOTO: Arhivă personală

Distribuie articolul: