Cea mai scumpă cafea din lume, până la acest moment, a fost desemnată Kopi Luwak – un tip de cafea care se vinde cu prețul de 100 de euro, pentru un pachețel de 100 de grame. Despre motivul pentru care este atât de scumpă, dar și despre țara în care puteți cumpăra această cafea prețioasă, aflați mai jos.

Cafeaua Kopi Luwak este o cafea de elită, care se produce în Indonezia, iar motivul pentru care este atât de scumpă, este procedura interesantă de preparare a boabelor.

 

Boabele de cafea, obișnuite, din Indonezia, sunt lăsate să fie înghițite de un mamifer numit zibeta asiatică. Interesant este că boabele de cafea, pe care le înghite acest mamifer, nu sunt digerate și mărunțite, ci eliminate întregi, din organismul acestora.

 

 

Pare hazliu, dar în spatele cafelei Kopi Luwak stă o adevărată tehnologie. După ce au fost olectate de la zibeta asiatică, boabele de cafea trec printr-un proces costisitor de spălare și dezinfectare.

Tocmai din cauza acestei tehnologii costisitoare, în fiecare an, tipul de cafea Kopi Luwak este mai rar întâlnit, deoarece Indonezia reușește să producă doar câteva tone de astfel de boabe, în 365 de zile calendaristice. Înainte de ambalare, fiecare bob este selectat manual.

 

 

 

Ulterior, sunt macerate, uscate și apoi prăjite. După ce se macină bine, boabele ingerate de zibeta asiatică oferă o cafea intens aromată. De altfel, Kopi Luwak este mai puțin amară decât cafeaua obișnuită, dar și mai acrișoară decât aceasta.

 

 

 

Distribuie articolul: