Toţi suntem oamenii pământului – acesta a fost genericul unui concert, care a avut loc aseară în Capitală, reunind artiști de diferite etnii. La eveniment au participat mai mulţi interpreţi de la noi, iar piesele au fost cântate în diferite limbi. Potrivit participanţilor, elementul-cheie care îi uneşte este muzica. Interpreţii care au evoluat la concert au transmis spectatorilor un singur mesaj – toţi suntem oamenii pământului, iar diferenţele nu-şi au locul. Piesele au fost interpretate în diferite limbi.
“Omul care s-a născut pe acest pământ este valoarea, dar nu diferenţa dintre popoare şi culturi. Toată lumea cântă în limba lor a etniilor, a poporului”, a spus interpretul Vali Boghean.

“Mi s-a propus să cânt în ebraică, deoarece fiecare interpret cântă în limba poporului său. Am emoţii foarte mari, trei nopţi nu am dormit, dar sunt pregătită”, a declarat interpreta Liusea Tihman.

Romii au fost reprezentaţi chiar de baronul Arturi Cerari


“Moldova este ţara noastră comună, patria noastră. Noi trebuie să transmitem bogăţia culturilor noastre copiilor noştri. Şi tu şi eu suntem oameni ai pământului. Nu suntem unul mai presus decât altul”, a spus Artur Cerari. Baronul a cântat în limba țigăneacă, dar șI la acordeon.

La concertul “Omul pământului” au participat Valy Boghean, Boris Amambaev, Liusea Tihman, Baron Artur Cerari, Mihail Culev, Alla Adirova, Mihail Paskalov, Valeriu Caşcaval.

Sursa: Publika.md

Distribuie articolul: