Renumita frază din filmul “Cine arvoneşte acela plăteşte” spusă de Mire , dar şi rolul mirelui din această peliculă, i-au pus pecetea pentru o viaţă. Chiar dacă, mai tărziu, a jucat şi alte roluri, toţi il ţin minte anume ca mirele din film. Povestea cu actoria a început încă în copilărie, când Slavian “fura meseria” de la actorii renumiţi, care veneau la el în satul “Holywood-ian”, în care erau create noi filme din fosta Uniune Sovietică.
De mic ştia că va fi actor, deşi realitatea a fost diferită şi a trebuit să schimbe câteva slujbe până să ajungă să facă ceea ce-i plăcea cel mai mult.

Azi, Slavian Vlad este moderatorul unuia dintre celui vizionat Show-uri TV “Jdi menia”. Are doi copii Ioan-Cristi si Domnița-Laura, cu soţia pe care şi-a crescut-o din clasa a doua. Este ataşat enorm de mama sa până la care face sute de kilometri “Cum s-o las la vârsta asta singurica in sat? Am impesia ca n-am stat acasa atâta timp, cât am stat timp î n anii aceștia, deoarece când eram student veneam și stăteam două săptamâni în vacanța de iarnă , iar în vacanța de vară, o lună jumătate”.

Vlad Slavian se trage dintr-un sat din Orhei, despre care era gata să povestească ore întregi. În primul rând, vin din Hollywood-ul moldovenesc, vin de la Orheiul Vechi, din cel mai micuţ sătuc, care se numeşte Morovaia. Este Trebujeni, Butuceni şi Morovaia, eu sunt din Morovaia. Zic Hollywood-ul moldovenesc, pentru că majoritatea filmelor de la Moldova-Film s-au filmat acolo şi nu numai, dar şi toate colaborările care erau cu MosFilm.

În Morovaia era şcoala de patru clase, învăţători erau taică-meu şi maică-mea. Era o şcoala cu trei odăi. Ca nu pot sa zic clasă. Adică, era o clasă, cancelaria și încă o clasă. Într-o clasă erau două rânduri de bănci şi două table, era clasa întâi şi clasa a treia, şi o singură învăţătoare, era mămica mea. La clasa a doua şi a patra era taică-meu. Şi este normal, unde veneau cineaștii? Veneau la stăpânul satului, mai exact la învăţătorul satului. În ograda şcolii îşi puneau corturile şi de acolo am început să mă insuflu şi, chiar, undeva, să visez, dar nu atât de hotărât încât eu să-mi doresc să fiu actor”, își amintește actorul.

Descoperiţi-l pe Slavian Vlad, un om carismatic şi foarte inimos, în reportajul de mai jos.

Distribuie articolul: