Parfumul îmbătător de portocale, gustul pronunțat de ciocolată ale acestor Muffins te vor sedu îndată. Din cantitatea de ingrediente propuse în rețetă vom avea în final multe muffinsuri. Așa că puteți înjumătăți proporțiile.

Am fost nevoită să pun cu vârf aluat în formă mea de muffins și să mai fac un chec minuscul într-o formă de copt cu diametrul de 10cm. Țineți cont de acest detaliu. Poate merită de micșorat cantitatea ingredientelor în jumătate.

Ingrediente:

400 gr făină

250 gr zahăr

trei lingurițe praf de copt

două ouă

180 ml ulei

300 ml suc de portocală

coajă rasă la o portocală

150-300 gr ciocolată amară

1. Tăiem ciocolată bucățele. Cantitatea de ciocolată o puneți după gust.

2. Amestecăm ingredientele uscate:  făină, ciocolată, praful de copt, zahărul, coajă rasă  și sărea.

3. Amestecăm ingredientele lichide: ouăle, sucul și  uleiul.

 Muffins

4. Turnăm compoziția lichidă deasupra la cea uscată și amestecăm. Dar, nu amestecați mult timp în dorință de a omogeniza aluatul, e bine când rămân mici boturi de aluat. Acest detaliu va va garanta niște muffinsuri pufoase.

5. Tapetăm formă de muffins cu hârtiuțe de muffins. Umplem pe trei sferturi cu aluat fiecare formă.

6. Coacem 20-25 minute în cuptorul preîncălzit la 180A°C . În cazul cuptorului meu a ținut mai mult timp.

Notă: Muffinsurile mi s-au părut mai parfumate a două zi.

Gusturi și Culori

Distribuie articolul: