Foarte mulți oameni înhață telefonul mobil și îl iau cu ei în veceu atunci când au de făcut o treabă mai serioasă. Indiferent că citesc ultimele noutăți, stau pe Facebook sau se joacă, acești oameni își pun în pericol sănătatea. 

The Times of India vine cu mai multe motive pentru care ar fi bine de scăpat de acest obicei, care a înlocuit ziarele și revistele.

Dacă iei telefonul cu tine în veceu, atunci nu mai are sens să te speli pe mâini. Asta, pentru că îl expuneți contactului cu microbii și bacteriile de tip salmonela. Mulți specialiști critică moda tinerilor de a se refugia în veceu cu telefonul, deoarece chiar și după ce s-au spălat pe mâini, ei intră în contact cu microbii care au inundat gadget-ul.

Bacteriile se înmulțesc foarte ușor pe suprafața telefonului. Telefoanele mobile devin „o pepinieră” pentru bacterii mai des decât alte obiecte, deoarece ele se încălzesc în timp ce funcționează, iar asta contribuie la creșterea numărului de bacterii. Apoi luați acest telefon la masă. Ca rezultat, transmiteți pe suprafața telefonului grăsimi alimentare, hrană pentru bacterii. Așa contribuiți și mai mult la înmulțirea lor.

02

Specialiștii recomandă să păstrați cât mai departe de closet și produsele de igienă personală, așa cum sunt periuța și pasta de dinți, pentru a evita contactul cu bacteriile. Cât despre telefon, înlocuiți-l cu ziarul pe care să îl luați cu voi o singură dată. Dar cel mai bine e să rezistați tentației de a folosi anumite obiecte în timp ce stați pe closet, apoi în alte odăi. Spălatul mâinilor, după cum ați înțeles, nu vă ferește de microbi.

Sursa: lifter.com.ua

 

 

Distribuie articolul: