Taberele de vară din capitală  își deschid ușile în perioada estivală. Acestea vor activa cu sejur de zi și la o capacitate de jumătate din numărul locurilor disponibile, din cauza situației pandemice privind infecția COVID-19. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiului Chișinău, informează AGORA.md.

Potrivit viceprimarei de ramură, Angela Cutasevici, odihna copiilor din capitală în sezonul estival 2021 va fi constituită din opt programe subvenționate de APL, inclusiv taberele cu sejur de zi, care vor fi organizate în 12 instituții școlare de învățământ primar și secundar, în care vor fi implicați 940 de copii.

Totuși, autorități municipale asigură că vor face demersurile necesare, pentru organizarea odihnei elevilor într-o tabără constantă, pentru 118 copii rămași fără îngrijirea părintească, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea municipiului Chișinău.

De asemenea, în incinta a opt școli cu profil sportiv se prevede organizarea taberelor pentru elevii din aceste instituții, iar în cadrul centrelor de creație (instituții extrașcolare), urmează să deschise tabere vocaționale.

Totodată, în baza școlilor de artă din subordinea Direcției cultură, vor fi create trei tabere de profilul respectiv.

Mai mult, în cadrul a 27 de centre comunitare pentru copii și tineri vor fi organizate tabere tematice, iar în baza filialelor Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, se prevede organizarea sejururilor cu tematica „Provocările verii”, dedicate cunoașterii și promovării istoriei și culturii municipiului Chișinău.

Cât privește activitatea Centrului municipal de tineret, se prevede organizarea taberelor de vară pentru elevii din Consiliul municipal al elevilor, precum și pentru voluntarii Centrului municipal.

Amintim că în 2020 taberele de vară nu au activat din cauza situației generate de COVID-19. Unele dintre acestea s-au desfășurat în regim online.

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: