Mai mulţi oameni de creaţie, actori şi interpreţi din capitală, organizează astăzi un monospectacol, după motivele poetului Eugen Cioclea „Vreau să fiu cine-am fost niciodată”, în interpretarea actorului Andrei Sochircă. Acesta va fi urmat de un dineu – “Unitate prin bunătate”. La eveniment se vor strânge fonduri pentru actorul Mihai Volontir. Starea acestuia s-a agravat semnificativ, după întoarcerea sa de la Moscova.
Acţiunea, care va începe la ora 19.00, este o iniţiativă a uniunii cultural-artistice „Vatra neamului” şi a Academiei de Ştiinţă a Moldovei. Intrarea costă 250 de lei, iar toţi banii colectaţi din vinderea biletelor vor fi donaţi actorului Mihai Volontir. Pe lângă achitarea biletului de intrare, se vor putea face şi donaţii de bani în cadrul dineului.

Parascovia Ignat, directorul executiv al uniunii „Vatra Neamului”, a declarat pentru IPN că la eveniment va fi prezentă soţia actorului, Eufrosinia Volontir. Mihai Volontir, care recent s-a întors dintr-o vizită de tratament la Moscova, nu va participa la eveniment, din motive de sănătate. „Acest om a făcut atâtea pentru cultura noastră. Dorim acum să fim alături de familia Volontir”, a declarat Parascovia Ignat.

Dineul „Unitate prin bunătate” este primul dintr-o serie de acţiuni cu tentă culturală, al căror scop este colectarea banilor pentru artiştii din Moldova. Proiectul aparţine uniunii cultural-artistice „Vatra Neamului”, iar următorul eveniment, la fel pentru susţinerea actorului Mihai Volontir, se preconizează pentru luna mai.

Sursa: ipn.md

Distribuie articolul: